Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині створюють найбільшу екостежку

Одна зі стежок у Воротнівському ботанічному заказнику веде до розкішного ставка.

Сергій Наумук

На Волині створюють найбільшу екостежку

Її довжина сягатиме близько 9 кілометрів

Волинь входить в число передовиків з облаштування у лісництва екологічних стежок. Лісівники надають великого значення екологічному вихованню і екологічні стежки відіграють у цьому величезну роль.

За 2016-2017 роки на рекреацію на Волині було виділено 5 мільйонів гривень.  

– За останніх три роки ми відновили колишні стежки і добавили нових. В області є 8 стежок. Нині почали облаштовувати найдовшу - довжиною 9 кілометрів, – розповів начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. – На наступні п’ять років ставимо завдання, щоб у кожному державному підприємстві була якісна стежка, щоб люди могли гуляти лісом і насолоджуватися природою.

Кошти для облаштування стежок лісогосподарські підприємства беруть з власних прибутків. За 2016-2017 роки на рекреацію на Волині було виділено 5 мільйонів гривень. 

–  Збудувати стежку– це одне. Але кожну з них треба щоденно обслуговувати, – наголосив Олександр Кватирко. – Щоранку майстер лісу, працівник державної лісової охорони або найнятий працівник обходить рекреаційні пункти та стежки і вивозить сміття. 

Лісівники відзначають, що останнім часом свідомість людей потроху зростає. Хоча, на жаль, знаходяться й такі відпочивальники, що смітять у лісі.

Telegram Channel