Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
США відмовились підписувати підсумкове комюніке саміту G7

Трамп покинув саміт «Великої сімки» до оприлюднення підсумкового комюніке, у якому, серед іншого, засуджуються дії Росії в Україні.

Фото EPA/UPG.

США відмовились підписувати підсумкове комюніке саміту G7

Дональду Трампу не сподобалася заява Джастіна Трюдо

Голова Білого дому Дональд Трамп заявив, що наказав представникам США не підписувати комінюке за підсумками саміту «Великої сімки» у Канаді. Про це він написав у Twitter, інформує «Українська правда».

«Зважаючи на брехливі заяви Джастіна Трюдо (прем’єр-міністр Канади – ред.) під час прес-конференції та той факт, що Канада обкладає наших американських фермерів, робітників та компанії величезними митами, я наказав представникам США не підписувати комюніке, поки ми розглядаємо можливість введення тарифів на автомобілі, які завалюють ринок США!», – підкреслив Трамп.

Також президент США назвав «нечесною та слабкою» поведінку Трюдо на саміті G7.

Президент США назвав «нечесною та слабкою» поведінку Трюдо на саміті G7.

«Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо поводився так лагідно і м’яко під час наших зустрічей на G7 тільки для того, щоб дати прес-конференцію після мого від’їзду, заявивши, що «мита США були образливими», і він «не дасть сісти собі на шию». Дуже нечесно і слабо. Наші мита – це відповідь на його 270% на молочні продукти США!», – написав голова Білого дому.

Трамп покинув саміт «Великої сімки» до оприлюднення підсумкового комюніке, у якому, серед іншого, засуджуються дії Росії в Україні. Із Канади він вилетів у Сінгапур, де за кілька днів зустрінеться із Кім Чен Ином.

Перед цим Трюдо назвав саміт «украй успішним» та заявив, що комюніке узгоджене усіма сімома країнами.

Telegram Channel