Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Уряд Норвегії серйозніше візьметься за проблему вивчення мігрантами норвезької мови

Без знання мови у норвежці тепер ніяк...

Энциклопедия стран мира

Уряд Норвегії серйозніше візьметься за проблему вивчення мігрантами норвезької мови

Рівень володіння мовою перевірятимуть

Уряд Норвегії хоче посилити правила щодо соціальних виплат іноземним громадянам, враховуючи в тому числі готовність вивчати мову країни.

Про це заявила міністр фінансів Сів Єнсен, повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local.

"Це вимога до іммігрантів, що вони повинні навчатися норвезькій мові, і вони повинні демонструвати справжню готовність це зробити. Не може бути такого, щоб просто здатися і жити на державне соціальне забезпечення", - сказала Єнсен.

Уряд ще не вирішив, як буде встановлено і перевірено мовний стандарт.

Міністр пропонує відмовитися від нинішньої норми, яка гарантує іммігрантам у Норвегії 600 годин уроків з норвезької мови та культури.

Класи будуть продовжуватись, але уряд хоче представити оцінку того, чи учасники досягли задовільного рівня володіння норвезькою мовою.

"Якщо ви залишите вступний курс і сидітимите вдома, а не працюватимите, тому що ваш норвезький не є достатнім, - тоді ми хочемо висувати вимоги", - сказав міністр з питань інтеграції Ян Торе Саннер.

Саннер сказав, що уряд ще не вирішив, як буде встановлено і перевірено мовний стандарт.

"Ми працюємо над цим. Вам доведеться пройти тест, щоб ми бачили, наскільки добре ви знаєте норвезьку. Якщо досить добре, тоді у вас є один із найважливіших інструментів для отримання роботи", - сказав Саннер.

Telegram Channel