Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Леонід Кравчук: «Путіну треба сісти за стіл переговорів із Порошенком» (Відео)

«Для Порошенка Україна – це корпорація».

Фото pravda.com.ua.

Леонід Кравчук: «Путіну треба сісти за стіл переговорів із Порошенком» (Відео)

Перший Президент незалежної України дав відкрите і резонансне інтерв’ю для «Української правди»

У розмові Леонід Кравчук критично оцінює президентство Порошенка, згадує, кого з олігархів та політиків запрошував на полювання Янукович, розповідає про улюблені спиртні напої, пояснює, чому Україну змусили відмовитися від ядерної зброї, розмірковує над шансами на повернення окупованих територій та зізнається в своїх помилках.

Подаємо вам фрагмент інтерв’ю виданню «Українська правда»:

– У 2013 році ви говорили, що майбутній президент повинен бути освіченою, вольовою, патріотичною людиною. Порошенко виправдовує ці сподівання?

– Він освічена людина, він патріотична людина. Ці якості в нього є. Інших немає.

– Яких?

– Скажімо, він є, скоріше, бізнесменом, ніж президентом. Для нього Україна – це корпорація. Він вважає, що сам може управляти цією корпорацією або оточити себе людьми, які думають так, як він.

Народ звикає до того, що президент може сказати будь-що і цьому вірити до кінця не можна…

Його заяви часто поспішні, не завжди продумані до кінця. Легковажні навіть. Скажімо, «я закінчу війну за два тижні» («АТО триватиме години», – говорив Порошенко після перемоги на виборах – УП). Я коли це почув, поморщив носа. Або, скажімо, виступає і каже, що «наступна наша зустріч, Ялтинська ініціатива, вже буде в Ялті». Тобто людина каже те, що їй прийшло в голову.

Президент не може так вчиняти. Народ звикає до того, що президент може сказати будь-що і цьому вірити до кінця не можна…

– На «прямій лінії» Путін сказав, що докладе всіх зусиль, щоб ситуація на Донбасі вирішилася в рамках Мінського процесу. Ці слова можна сприймати всерйоз?

– Ні. Коли кожен вечір я дивлюся телебачення і фактично беру участь у похоронах молодих, красивих, сильних людей, то виходжу часто з кімнати (його голос починає тремтіти). Я просто не можу цього пережити. І я маю вірити після цього?!

Я знаю, що без впливу Заходу ми не зможемо це питання вирішити. Але Путіну потрібно сісти за стіл переговорів, тому що їхній вплив на Донбасі надзвичайно великий. Треба сісти з Порошенком.

Ми будемо захищатися до останнього.

Він каже: «Я не хочу з ним спілкуватися», я так знаю з його розмов. Що значить «не хочу»? Ми обрали такого президента. А що ти хочеш, щоб ми обрали іншого? Це наше право, кого обирати. Сідайте і домовляйтеся, бо йдеться про народи, про кров, жах, смерть.

Путін побачив, що так, як у Криму, не сталося і не станеться. Ми будемо захищатися до останнього. Хотілося б, щоб такий аналіз українського життя заставив його подумати.

Повний текст і відео – на сайті «Українська правда».

Telegram Channel