
«Підроблене» м'ясо, згадані імітації гамбургерів і фарші, виготовляються датським виробником Naturli 'Foods.
Британці продаватимуть більше ковбаси, яка «не закінчується кров'ю»
У Великій Британії мережа супермаркетів Sainsbury's оголосила про розширення асортименту – «підроблене» м'ясо і «фальшиві» гамбургери
Продукти, які «не закінчуються кров'ю при розрізанні», з'являться у продажу вже наступного місяця, передає «Сьогодні».
Експеримент проводитиметься в 400 найбільших магазинах мережі, і це буде першим досвідом, коли продукти для м'ясоїдів і вегетаріанців почнуть реалізовувати в одному відділі. Традиційно в магазинах Великої Британії продукти для вегетаріанців розміщуються в окремому сегменті магазину.
Ми розробили цей продукт, вважаючи, що багато людей хочуть їсти рослини замість тварин, але бояться втратити задоволення від смаку м'яса.
«Наша мета – сприяти відновленню балансу між природою і людиною, – каже головний виконавчий директор Naturli Foods Guardian Хенрік Лунд. – Ми розробили цей продукт, вважаючи, що багато людей хочуть їсти рослини замість тварин, але бояться втратити задоволення від смаку м'яса і улюблених м'ясних страв, таких як лазання, пиріжки або гамбургери».
Рух британських рітейлерів, які бажають капіталізувати ринок вегетаріанців, послідував за новинами про те, що у Франції заборонили застосовувати щодо вегетаріанських продуктів тих термінів, якими користуються їхні колеги-м'ясопереробники: «ковбаса» і «стейк». Новий закон набрав чинності у Франції і діє зі штрафом в розмірі 300 тис. Євро.
