Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Виявляється, в Україні премія розміром 45,6 мільйона гривень – адекватна

Юрій Вітренко: «38 грн порівняно з 3 800 грн, це забагато?»

Фото «Економічна правда».

Виявляється, в Україні премія розміром 45,6 мільйона гривень – адекватна

А ми і не знали…

Головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook прокоментував премії, які керівництво «Нафтогазу» отримало за перемогу над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі.

 «Я показав у попередніх записках, що корумпована та брехлива система призвела до безповоротних втрат кожної української родини, які перевищили 61 тис грн тільки на контрактах з Газпромом», – написав Вітренко на своїй сторінці, інформує «Економічна правда».

«І що команда, яка зупинила цю порочну практику, пішла в міжнародний арбітраж і перемогла, зробила так, що тепер кожна українська родина не боргує «Газпрому» 7 тис грн за поставлений газ і 105 тис грн за газ, який навіть не був поставлений, але бути все одно мав бути оплачений за кабальним контрактом Тимошенко – Путін. Навпаки, зараз «Газпром» боргує кожній українській родині 4,4 тис грн.», – додав він.

За словами Вітренка, «Газпром» оскаржує рішення арбітражу, але факт залишається фактом: раніше за контрактом українська сторона мала заборгованість перед російською стороною, тепер за рішенням арбітражу заборгованість має російська сторона перед українською.

За словами Вітренка, «Газпром» оскаржує рішення арбітражу, але факт залишається фактом: раніше за контрактом українська сторона мала заборгованість перед російською стороною, тепер за рішенням арбітражу заборгованість має російська сторона перед українською.

«Премія, яка використовується для того, щоб у суспільстві викликати злість, заздрість та ненависть, стосується останнього виграшу у Стокгольмі по транзитному контракту. Як я вже писав, у цьому арбітражі ми заробили більше 8 тис грн кожній українській родині», – зазначає Вітренко.

«З цих 8 тис грн 3,8 тис вже фактично було стягнуто з «Газпрому». За рахунок цих коштів «Нафтобаз» заплатив за газ для України. Так вирішив міжнародний арбітраж, який провів відповідний залік зустрічних вимог. Іншими словами, ці кошти були стягнуті не грошима, а газом», – додає він.

Як зазначає комерційний директор, якщо порівняти премію, яка вже була виплачена, то це 38 грн команді, яка принесла позитивний фінансовий результат, вже фактично отриманий у вигляді газу, у розмірі 3 800 грн. у перерахунку для кожної української родини.

«38 грн порівняно з 3 800 грн, це забагато?», – запитує він.

«Великою сума премії стає тільки коли помножити 38 грн на кількість українських родин. Але тоді потрібно помножити на цю кількість і 3 800 грн, щоб зрозуміти, який загальний фінансовий результат принесла команда, яка отримала премії», – додає Вітренко.

«До речі, за цим боргом нараховуються відсотки. Вони вже склали біля 100 грн для кожної української родини. Тобто ці відсотки вже перевищують суму премій, вже виплачених і які ще будуть виплачені. 100 грн більше ніж 38 грн, чи не так? Таким чином, можна сказати, що українські родини отримають навіть більше», – зазначив він.

На думку Вітренка, «розмір премій є адекватним; рішення було зваженим, вчасним і обґрунтованим; призначалися премії спеціальним незалежним органом і тільки за конкретний вклад у перемогу; у відповідності до закону і міжнародним стандартам; пов’язана вона тільки з перемогою у Стокгольмі; премія працівникам компанії, господарюючого суб’єкта».

Як повідомлялося, наглядова рада НАК «Нафтогаз України» проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному випадку – 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Telegram Channel