Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Литвина після провалу під Іловайськом відправили послом до Вірменії

Його ім'я фігурувало в розслідуванні Іловайської трагедії.

ТСН

Литвина після провалу під Іловайськом відправили послом до Вірменії

Литвин покинув війська під Іловайськом

Послом України у Вірменії призначили генерала-лейтенанта Петра Литвина.

Про це повідомили на сайті президента України.

"Призначення Литвина - це підтвердження якраз тієї тези, що в цьому залі є корупція. Дуже багато платиться державою-агресором для того, щоб такий, як Литвин продовжував впливати або намагався впливати на державну політику України. Я не знаю, чим це закінчиться, але я знаю, що послом така людина не може бути", - сказав депутат Юрій Береза.

Йдеться про колишнього українського воєначальника, генерал-лейтенанта Петра Литвина, який є братом нардепа Володимира Литвина. В 2014 році він обіймав посаду командувача військами сектора "Д" в ході бойових дій на Донбасі. Його ім'я фігурувало в розслідуванні Іловайської трагедії.

Саме Литвин нібито покинув війська під Іловайськом, пишуть в Twitter.

"Призначення Литвина - це підтвердження якраз тієї тези, що в цьому залі є корупція. Дуже багато платиться державою-агресором для того, щоб такий, як Литвин продовжував впливати або намагався впливати на державну політику України. Я не знаю, чим це закінчиться, але я знаю, що послом така людина не може бути", - сказав депутат Юрій Береза, пише ТСН.

Також прокоментувала призначення послом Литвина голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко. За її словами, він "тікав" з Іловайська.

"Коли Комітет у закордонних справах боровся за те, щоб кандидати на посади послів приходили у комітет для попередніх консультацій для того, щоб ми могли відсіяти непрофесійних людей, які ганьблять Україну, натомість ми бачимо, як Петро Порошенко призначає "своїх". Невже лава запасних така коротка? Невже в українській дипломатичній службі немає людей, які можуть представляти гідно Україну?" - наголосила Гопко.

Раніше посаду посла в Вірменії займав Іван Кухта.

Telegram Channel