Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Привіт з Рівного полетів на Південний полюс (Відео)

«Середина зими» – Мідвінтер.

vlasti.net

Привіт з Рівного полетів на Південний полюс (Відео)

Відеопривітання з серединою зими українським полярникам надіслав їхній рівненський колега

Учасники експедиції зі станції «Академік Вернадський» та дослідники Антарктиди з усього світу святкують сьогодні «Середину зими» – Мідвінтер. Однією з найголовніших традицій цього дня є й обмін привітаннями. Полярники з різних країн вітають одне одного,  бажають успішних досліджень та легкого шляху додому. Останніми роками українські зимівники обов’язково надсилають на «велику землю» групове вітальне фото з державними символами, написами, тематичними малюнками. 

Учасники експедиції зі станції «Академік Вернадський» та дослідники Антарктиди з усього світу святкують сьогодні «Середину зими» – Мідвінтер. 

Своє відеопривітання їм надіслав і полярник Павло Тарасович з Рівного, який брав участь у 5 антарктичній експедиції у 2000-2001 роках. Зараз чоловік працює начальником відділу надання адміністративних послуг Рівненської районної державної адміністрації, але спогади про мандрівку назавжди залишилися у його серці. Тож він з теплотою та ностальгією згадує ті часи і передає вітання теперішнім українцям, які перебувають на білому континенті.

Відеопривітання Павла Тарасовича з Рівного.

 

Довідка:   

 «Середина зими» – Мідвінтер — символічне свято для полярників. Його відзначають вже понад 100 років. На станції «Академік Вернадський» обов’язковим елементом святкування стало «хрещення» у крижаній воді, після якого кожен новачок отримує відповідне посвідчення і право називатися справжнім полярником. Крім того, до свята проводять спортивні змагання – шахи, дартс, більярд, футбол, біатлон, перетягування канатів та ін. Починатися вони можуть заздалегідь, але фінал зазвичай припадає на Мідвінтер. Зимівники також роблять тематичні фігури зі снігу, готують музичні номери або міні-спектаклі.

«Хрещення» у крижаній воді, після якого кожен новачок отримує відповідне посвідчення і право називатися справжнім полярником.

 

 

 

Telegram Channel