
В подрібнену тирсу додається вода.
Із берези гонять майже віскі
Японські винахідники сподіваються, що питний алкоголь із кипарису, вишні і берези незабаром з'явиться в продажу
Співробітники токійського Інституту лісу і лісових продуктів розробили технологію виготовлення спиртних напоїв з ферментованої деревини. Про це розповідає Вокруг Света.
Розроблена в Інституті технологія отримання деревного алкоголю виключає застосування шкідливих речовин. Вона не вимагає сильного нагрівання, що позбавляє рідину різкого деревного смаку.
Процес займає два тижні і завершується отриманням питного алкоголю міцністю 20 градусів.
Експерти інституту додають воду в дрібно подрібнену дерев'яну тирсу, розмішують до отримання однорідної рідкої маси, потім додають ферменти і дріжджі. Отриману субстанцію піддають дистиляції. Процес займає два тижні і завершується отриманням питного алкоголю міцністю 20 градусів.
Напій з кедра, як запевняє автор винаходу Юїтіро Оцука, має «запах свіжості». Алкоголь із берези – аромат віскі, витриманого в дерев'яних бочках протягом тривалого часу. Напій із деревини вишні має солодкуватий запах.
