Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Такий вишуканий і такий шкідливий!

Головне - споживати відповідально!

Ukr.Media.

Такий вишуканий і такий шкідливий!

Міцні алкогольні напої можна розподілити за рівнем негативного впливу на організм

Якщо хочете вранці відчувати себе як огірочок, важливо знати, який алкоголь пити, щоб шкоди для організму був мінімальним. Ukr.Media. пропонує підбірку з п'яти міцних алкогольних напоїв, які розміщено в порядку зростання шкідливості.

5 місце: ром

Обожнюваний піратами напій можна вважати майже корисним. У ньому високий вміст калію, фосфору і цинку. Так що, якщо раптом вип'єте велику кількість цього спиртного напою, то ймовірність отруїтися дуже мала. Тільки врахуйте, що на увазі мається чистий ром, а не різні коктейлі на його основі.

4 місце: текіла

«Лизнув, ковтнув, куснув!» — такий слоган цього напою. Так, текіла дуже міцна, але при цьому вельми корисна. В агаві містяться полісахариди фруктану, які можуть регулювати кислотність шлунка і допомагають при виразкових колітах. Так що у малих кількостях це навіть цілющий напій. Крім того, вживання солі допомагає затримувати воду в організмі, тому вранці не буде сильно «сушити».

3 місце: горілка

Здивовані, що горілка не на першому місці? Хоч горілка і алкогольний напій з поганою славою, але вона вважається однією з найменш шкідливих. В горілці немає барвників, ароматизаторів, і вона проходить ретельне очищення. А якщо горілка зроблена не на цукрі, а на меді, то її можна віднести до дієтичних напоїв. Але є одна важлива деталь: горілку підробляють найчастіше, тому при її покупці потрібно бути акуратними. А часте вживання горілки призводить до звикання і алкоголізму.

2 місце: віскі

Цей спиртний напій — джерело еллагової кислоти, яка бореться з онкологічними утвореннями. Кажуть, вона може вбивати ракові клітини, не зачіпаючи здорові. Але крім цього в віскі висока концентрація етанолу, який дуже швидко всмоктується організмом. Як наслідок, неприємне ранкове похмілля. Звичайно, якщо вжити занадто багато цього напою.

1 місце: коньяк

35 мілілітрів коньяку — це добова доза вітаміну С. Але за довгі роки зберігання в напої утворюються різні шкідливі речовини, які отруюють організм. Через мішанину спиртових фракцій, коньяк у великих дозах отруйний для нервової системи. Корисний напій лише в кількості не більше 50-100 мл.

Telegram Channel