Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Відкрили пам’ятник вбитому священику в Хотешові на Камінь-Каширщині

Фото Бізнес.Район

Відкрили пам’ятник вбитому священику в Хотешові на Камінь-Каширщині

Через 75 років після смерті духівника-патріота його поставили вдячні краяни на місці поховання

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення пам’ятника на могилі священика Олександра Білецького, який загинув у 1943 році від кулі червоного партизана в церкві.

Владика нагадав, що нинішнє покоління повинне продовжувати справу загиблого духівника-патріота, аби наші землі були вільними, а ми могли розмовляти і молитися українською мовою.

Отець Олександр Білецький служив у селі Хотешів Камінь-Каширського деканату і 26 квітня 1943 року був убитий червоним партизаном у храмі.

До богослужіння долучилися: декан камінь-каширський протоієрей Володимир Мицько, ратнівський — протоієрей Роман Бодак, старовижівський — Іван Зеленко та інше духовенство, а також представники влади і громадськості.

Урочиста академія про життєвий шлях священика Олександра Білецького, який служив у селі Хотешів Камінь-Каширського деканату і 26 квітня 1943 року був убитий червоним партизаном у храмі, відбулася й в місцевій школі.

Під час заходу владика Михаїл вручив церковні нагороди співробітнику Українського інституту національної пам’яті Павлові Подобєду та директору школи Надії Полюхович.

Telegram Channel