Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Юні горохівчани пішли до обездолених і хворих людей із виставою

Зустріч сповнила життя людей із інвалідністю яскравими емоціями.

Фото Youtube.com.

Юні горохівчани пішли до обездолених і хворих людей із виставою

Театральний гурток «Гармидер», учасниками якого є студенти Горохівського коледжу ЛНАУ, а керівником – вихователь гуртожитку №3 Марія Петрівна Наглюк, завітали у Горохівський психоневрологічний інтернат з постановкою комедії-жарту Володимира Канівця «Як наші діди парубкували»

Юні актори артистично і правдиво відтворили одну з найгарніших українських традицій: раніше дівчина могла поєднати своє життя з коханим лише після благословення батьків. Коли мама з вітцем були проти шлюбу закоханих, молодята  ставали неабиякими вигадниками, аби бути у парі. 

У постановці Володимира Канівця красень Тиміш  до нестями любить вродливу Оксану, але її батьки і чути про хлопця не хочуть. Що робитиме веселий і винахідливий парубок? Змириться чи побореться за своє щастя? Бідні Оленчині ненька й тато не уявляють, які неймовірні пригоди чекають їх!

Мешканці інтернату не лише захоплено дивилися на акторів, дарували їм аплодисменти, а й підспівували пісню «Ой, що то за шум учинився?»

Отож у ролі персонажів в улюбленому українцями спектаклі з душею зіграли Катерина Возняк (Василина), Назар Майко (Савка), Дмитро Антков’як (Діді Северин), Інна Кузьмич (Олена),  Юрій Чоп (Тиміш), Петро Чумак (кум Матвій) - студенти груп ОФ-11, Т-31, А-11, А-21, А-22. Марія Оліщук, Людмила Чижук, Людмила Дячук, Юлія Рибка з ОФ-11, Т-21 і Т-31 оздобили виставу милозвучним вокальним, а Ігор Шлапак, Ярослав Покиньборода з А-11 і А-22 – музичним супрводом. З місією звукорежисера постановки бездоганно впорався Андрій Чирський (А-11). 

Мешканці інтернату не лише захоплено дивилися на акторів, дарували їм аплодисменти, а й підспівували пісню «Ой, що то за шум учинився?» Зустріч сповнила життя людей із інвалідністю яскравими емоціями. Їм потрібний позитив, тож доброзичлива зустріч із студентами і їх творчістю була бажаною і незабутньою.

Директор інтернатного закладу Юлія Ковальчук щиро подякувала життєрадісному «Гармидеру» і його талановитому керівнику Марії Наглюк за небайдужість і бажання приносити людям радість. 

Валентина КВАРЦЯНА, інструктор по праці Горохівського психоневрологічного інтернату.

Telegram Channel