
6 ознак, які допоможуть зробити вдалу покупку.
Як вибрати «правильний» кавун?
Фермери діляться професійними секретами
Кавун - найбільш довгоочікуваний і улюблений усіма продукт літа. Вибрати стиглий і смачний плід часом здається просто неможливим. У продажу їх буває така величезна кількість, що просто очі розбігаються від розмаїття. Тонкощами вибору ділиться портал AgroNews.
За розміром
Необхідно остерігатися величезних кавунів. На жаль, наш клімат не сприяє вирощуванню на полях плодів гігантських розмірів. Отже, є велика ймовірність, що такі кавуни були штучно підкормлені добривами.
За жовтими плямами
Така особливість є відмінною ознакою стиглого плоду. Чим жовтіша пляма, тим смачніший і солодший вибраний кавун.
За статевою ознакою
Мало хто знає, але кавуни можна розрізнити за статевою ознакою. «Хлопчики» — більш великі і витягнуті, а «дівчата» — меньші і злегка приплюснуті. «Дівчатка» — більш солодкі.
Мало хто знає, але кавуни можна розрізнити за статевою ознакою.
На стук
Зрілий плід часто видає гучний звук при постукуванні. Для перевірки на стиглість необхідно стиснути кавун з обох сторін. Якщо плід трохи потріскує, значить, він вже дозрів і готовий до вживання.
За хвостиком
Жовтий сухий хвостик є відмінним показником стиглості плоду. Зелений же, навпаки, свідчить про те, що кавун був зірваний занадто рано.
На запах
Шкірка кавуна повинна виділяти яскраво виражений свіжий запах. Якщо вона взагалі не пахне, значить, такий кавун, швидше за все, не був вирощений природним шляхом.
