Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
П’яний росіянин жорстоко побив українця у Туреччині через виліт Росії з ЧС-2018

За словами родичів постраждалого туриста, нині консульство України в Туреччині не вдається до жодних дій для допомоги запорожцям, що потрапили у важку ситуацію.

Свытлана Сова

П’яний росіянин жорстоко побив українця у Туреччині через виліт Росії з ЧС-2018

Наразі постраждалий перебуває в реанімації у непритомному стані, а росіянин сплатив поліції штраф і вийшов на волю

Українcького відпочивальника Андрія Сову в Туреччині жорстоко побив росіянин через програш російської збірної на Чемпіонаті світу з футболу. Наразі українець п’ятий день перебуває у комі, пише Zaxid.net з посиланням на «Обозреватель».

Скрізь мене футболять, грошей на транспортування чоловіка у мене немає, і що мені робити, я не знаю.

«Зараз він у лікарні, підключений до апаратів, з коми не виходив. Це єдина допомога, яку нам тут надають. Скрізь мене футболять, грошей на транспортування чоловіка у мене немає, і що мені робити, я не знаю», – розповіла жінка потерпілого Світлана.

За її словами, з 7 липня постраждалий мешканець Запоріжжя перебуває у комі. Світлана зазначає, що конфлікт стався ввечері на території готелю Ganita holiday village в Аланії.

«Чомусь чужий турист пройшов на територію готелю, він був росіянином. Мене поруч не було, інші відпочивальники кажуть, що росіянин був злий через програш російської збірної з футболу. Він вдарив чоловіка, той впав і вдарився головою об асфальт, втратив свідомість. Тільки за бейджиком на руці вдалося визначити, хто він і звідки», – повідомила Світлана.

Поліція затримала росіянина, але наступного дня вже відпустила. Він сплатив штраф 800 доларів. «Я взяла виписку в поліції, вони його відпустили, і він вільно тут десь ходить», – поскаржилася дружина потерпілого.

Як розповіли в турагенції «Ліга-Тур-Сервіс», яка є посередником між туристами й туроператором Join Up, коли чоловіка госпіталізували, він уже був без свідомості. Наразі потерпілий лежить у реанімації в лікарні міста Аланія і перебуває в комі.

Як пише «Інтерфакс-Україна», за словами директора компанії Євгена Титова, українець на момент побиття перебував у стані алкогольного сп’яніння, і через це випадок не можна визнати страховим. У зв'язку з цим лікування доведеться оплачувати сім'ї потерпілого, проте дружина українця заявила, що в неї немає коштів на лікування і транспортування чоловіка на батьківщину.

«Згідно з довідкою з турецької лікарні, наш турист був в алкогольному сп'янінні. Можливо, російський турист теж був в алкогольному сп'янінні. При цьому в страховому полісі чітко описано, що за настання страхового випадку лікування компенсують, якщо турист перебував у стані алкогольного сп'яніння до певного відсотка - тобто 0,5 проміле в крові. У нашого туриста знайдено майже 2,8 проміле в крові. Тобто страхова компанія не покриває витрати на лікування або щось інше. Ну, або, не дай Боже, тільки в разі смерті вони виплачують», – повідомив Євген Тітов.

Telegram Channel