Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині відбувся етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо»

Волинь-нова

На Волині відбувся етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо»

Свято першого снопа пройшло в урочищі Яновище на межі Ковельського і Старовижівського районів (між селами Грабове і Лапні)

Другий етнофестиваль  «Гуртом ниву зажнемо» провели 12 липня. Як повідомляє Андрій Броїло у «Фейсбуці», замість передбачуваної грози була ніжна та комфортна погода і навіть легенький, нетривалий дощик абсолютно не вплинув на атмосферу свята. Учасники фестивалю відтворили старовинний обряд «зажинок». Традиційно, свято першого снопа розпочалося з молебню та проходило за участі творчих колективів.

Учасники фестивалю відтворили старовинний обряд «зажинок». Традиційно, свято першого снопа розпочалося з молебню та проходило за участі творчих колективів.

«Щира вдячність всім хто долучився до його організаці та проведення: сільським головам, священослужителям, працівникам культури (районної і сільської), активістам, керівникам сільськогосподарських підприємств які одночасно були і спонсорами етнофестивалю, ремісникам, пасічникам, кухарю Роману за смачний куліш. Та свята не відбулось якби не прийшли на нього люди цілими сім'ями. Були гості з Польщі, Білорусії та навіть з тимчасово окупованого Донецька. 
Бережімо і відтворюймо наші традиції в основі яких лежить Християнська віра, а отже і наше майбутнє», - написав Андрій Броїло.

 
 
Telegram Channel