
Над винаходом учені працювали 15 років.
Про якість продукту «розкаже» упаковка
За наявності хвороботворних бактерій, спеціальна плівка змінить колір
За розробку нової упаковки відповідає команда вчених з Університету Макмастера в Канаді. Їх пакувальна плівка на перший погляд прозора і нічим не відрізняється від звичайної. Але стикаючись із продуктами, забрудненими кишковою паличкою, харчовими бактеріями та іншими хвороботворними організмами, плівка змінює свій колір. Про це розповідає ІАС «Аграрії разом».
Для «прискореної діагностики» вчені використовували мікроскопічні включення ДНК і біореагенту, розташовані на гнучкій поліетиленовій плівці.
Тест відбувається досить просто: плівкою потрібно обернути їжу і почекати кілька секунд. Якщо плівка поміняла колір – їжа заражена. Незважаючи на таку простоту, на створення плівки пішло майже 15 років.
Для «прискореної діагностики» вчені використовували мікроскопічні включення ДНК і біореагенту, розташовані на гнучкій поліетиленовій плівці. Коли склад вступає в контакт із бактеріями та їх токсинами – молекули плівки починають світитися. Як заявляють науковці, це дійсно зручний і практичний метод, який набагато оперативніший традиційних лабораторних аналізів.
