
Плоди - чудове джерело калію та інших поживних речовин.
Уся правда про банани
Одним подобаються тверді недозрілі банани, іншим – м'які, темнішого кольору. Виявляється - це не лише справа смаку, але і користі для здоров'я
Британський дієтолог Ріанон Ламберт стверджує, що різниця не лише у зовнішньому вигляді, але і в корисних властивостях фрукту, розповідає Вокруг Света.
Незважаючи на те, що всі без винятку банани є чудовим джерелом калію та інших поживних речовин, між зеленими і стиглими плодами все ж є різниця.
У незрілих менше цукру
Людям, які страждають на діабет, варто вживати зелені банани, оскільки по мірі дозрівання крохмаль, що міститься в них починає перетворюватися на цукри.
Розпад хлорофілу в шкірці банана свідчить про те, що у ньому виріс рівень антиоксидантів.
Стиглі легше засвоюються
Злегка перестиглі банани є найкращим варіантом для тих, у кого проблеми з травленням, оскільки в зелених більше резистентного крохмалю, який деякі люди не можуть переварювати. З іншого боку, крохмаль корисний для кишечника, адже ним харчуються «хороші» бактерії.
Перестиглі банани багаті антиоксидантами
Коли банан майже або повністю став коричневим, це означає, що весь крохмаль у ньому став цукрами. Такі плоди м'які і солодкі, тому їх часто додають у випічку. Розпад хлорофілу в шкірці банана свідчить про те, що у ньому виріс рівень антиоксидантів. Тому повністю коричневі плоди можна сміливо вважати потужним антиоксидантним продуктом.
