Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Стан Сенцова значно погіршився: в Олега почав «стухати серцевий м’яз», – адвокат

Палата, в якій тримають Олега Сенцова в колонії у Лабитнангі

Фото з документу, переданого колонією в Європейський суд з прав людини

Стан Сенцова значно погіршився: в Олега почав «стухати серцевий м’яз», – адвокат

В українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в російській колонії, значно погіршився стан здоров'я. Його хотіли перевести у реанімацію, проте бранець Кремля відмовився

Наразі він перебуває у лікарняній палаті в колонії в Лабитнангі, передає 24 канал з посиланням на адвоката Сенцова Дмитра Дінзе.

Незважаючи на це, ув'язнений український режисер морально тримається добре. Зокрема, він посміявся з того, що Путін бачив плакат із ним. "Напевне, я у Путіна вже в печінках сиджу", – передав слова Сенцова Дінзе.

У нього другий криз стався, питання стояло про реанімацію, але він відмовився і сказав, що буде приймати мінімальну кількість сумішей. Він приймає 2-3 ложки на день, – зазначив захисник. Він також додав, що криза сталася через те, що в Олега почав "стухати серцевий м’яз". Окрім цього, Дінзе повідомив, що з часу попередньої зустрічі Сенцов дуже змарнів, а також геть не орієнтується в датах. "Він не зміг пояснити, коли саме йому стало погано: в датах не орієнтується, запитав мене, який сьогодні день, число", – наголосив адвокат.

Незважаючи на це, ув'язнений український режисер морально тримається добре. Зокрема, він посміявся з того, що Путін бачив плакат із ним. "Напевне, я у Путіна вже в печінках сиджу", – передав слова Сенцова Дінзе. За що в Росії засудили Олега Сенцова?Українського режисера затримали на території окупованого Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці теракту у Криму під час незаконної анексії півострова Росією. Пізніше режисера звинуватили у зберіганні зброї та вибухівки.

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму в місті Лабитнангі. З 16 травня 2018 року Олег Сенцов голодує з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії та в окупованому Криму.

Telegram Channel