Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Найбільш затребувані аграрні спеціалісти на Київщині, найбільш оплачувані — на Рівненщині

Зарплата може досягати 80 тис. грн в агросфері.

Andrey Ivanov +79036720279

Найбільш затребувані аграрні спеціалісти на Київщині, найбільш оплачувані — на Рівненщині

Найвищі зарплати в агросекторі пропонують в Рівненській області. На другому місці — Волинська, за нею – Закарпатська, Черкаська та Тернопільська області, повідомляє «Бізнес. Цензор»

Згідно з повідомленням, в липні в агросекторі України було відкрито понад 800 різних вакансій з рівнем зарплати до 12 тис. грн (близько 70% всіх вакансій), від 12 до 25 тис. грн (близько 12% вакансій) і від 25 до 38 тис. грн (8,5% вакансій).

Найбільш затребувані фахівці агросектору в Київській області, також мають потребу в працівниках аграрних професій Харківська, Львівська, Запорізька та Одеська області.

У тваринницькій сфері України затребувані ветеринарні лікарі. Їх заробітна плата в середньому становить близько 40 тис. грн.

Найбільшим попитом та одночасно найбільш високооплачуваними (зарплата може досягати 80 тис. грн) в агросфері є агрономи, хоча відкритих вакансій на цю посаду було близько двох десятків. Цікаво, що цих фахівців потребували не тільки невеликі підприємства, а й великі аграрні компанії країни. Наприклад, “Астарта”, “Кернел”, Vitagro, “Євраліс Семенс” і UkrLandFarming.

У тваринницькій сфері України затребувані ветеринарні лікарі. Їх заробітна плата в середньому становить близько 40 тис. грн.

Згідно з інформацією сайту для пошуку роботи Work.ua, претендентів на відкриті вакансії було майже в 23 рази більше, ніж самих вакансій – 18 250. Середня заробітна плата, зазначена в резюме — 13 489 грн. Слід зазначити, що до уваги не бралися вакансії і резюме, в яких не згадано рівень зарплати.

В цілому ж, агросектор — в п’ятірці галузей з найвищим рівнем зарплат в Україні. Згідно з офіційною інформацією Держстату, середня зарплата в агросекторі становить 6 524 грн, але ці дані розраховані на підставі офіційних показників, а в дійсності ж, середня зарплата працівника сільського господарства становить у середньому близько 15 тис. грн.

Джерело: AgroDay
Telegram Channel