Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Цуманська ОТГ може збільшитися

9 депутатів проголосували за зверення щодо доєднання до Цуманської ОТГ, 1 - утримався.

Фото: Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Волинь-нова

Цуманська ОТГ може збільшитися

Під час сесії Сильненської сільської ради було ухвалено зверення щодо добровільного доєднання до Цуманської об’єднаної територіальної громади, що у Ківерцівському районі Волинської області

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 

На позачергову сесію Сильненської сільської ради прибули місцеві обранці громади на чолі із головою, очільник Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук, секретар Цумаської селищної ради Тетяна Януль, радник з питань регіонального розвитку Волинського ЦРМС Петро Гоцалюк, радник із комунікації Волинського ЦРМС Олена Кузьмич, які і розповіли депутатам про реформу децентралізації на Волині та її здобутки. 

Під час обговорення питанння йшлося про майбутні можливості у разі об’єднання, наприклад, відновлення автобусного маршруту та ремонт дороги. 

Сильненський сільський голова Олександр Ходорчук коротко розповів про децентралізацію саме для цієї території. Так, раніше громадські слухання щодо децентралізації були малочисельними. Нині ж сесія розглядала звернення від депутатів та небайдужих до змін мешканців громади щодо приєднання до Цуманської ОТГ, тим паче, що 22 червня було ухвалене рішення про відмову щодо об’єдання із Тростянцем. 

Під час обговорення питанння йшлося про майбутні можливості у разі об’єднання, наприклад, відновлення автобусного маршруту та ремонт дороги. 

«Децентралізація - пожвавлення життя громади», - підкреслив Дорошук і додав, що ОТГ легше працювати у різноманітних проектах. 

У підсумку 9 депутатів проголосували за зверення щодо доєднання до Цуманської ОТГ, 1 - утримався. 

Telegram Channel