Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Юні футболісти з Луцька захищали честь України на турнірі в Швеції (фото, відео)

Віримо, що наступного року позуватимемо з кубком!

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Юні футболісти з Луцька захищали честь України на турнірі в Швеції (фото, відео)

Команда ФК «Підшипник» брала участь у найбільшому в світі юнацькому чемпіонаті з футболу — Gothia Cup

 Щорічно, з 1975 року у місті Гетеборг, за підтримки корпорації SKF Group проходить футбольне свято, яке збирає на зелених полях майбутніх світових зірок. Про масштабність події говорять цифри — з 16 по 21 липня аж 110 футбольних полів перетворилися на місце запеклих баталій, а за перше місце змагалася 1731 команда, представляючи 78 націй.

Герої турніру - Богдан Парфенюк, Максим Романчук, Максим Яценюк, Ілля Гладишкевич та Назар Серський.

 15 наших хлопців входили у вікову групу 12 років. І на них чекала важка конкуренція, адже всього у групі було цілих 169 колективів! Відзначимо, юні футболісти єдині представляли Україну на турнірі і представляли — гідно. Суперниками козачат були команди з Норвегії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Швеції, Таїланду.

Слова подяки від представниці батьківського комітету клубу Олени Хомич.

... і подарунок від команди.

 Команда з Луцька завдяки впевненим перемогам очолила групу і вийшла у фінальну частину змагання. Проте в 1/16 наші хлопці поступилися одноліткам із Узбекистану — 0:2 і залишили турнір. Десь далися взнаки переживання, а десь — надмірна втома. Адже так сталося, що проміжок між іграми становив менше 10 годин. До того ж, як розповіли юні футболісти, суперники з академії клубу «Спартак» були значно «більшими» та «крепшими». А ще їм просто пощастило краще відпочити після попередньої гри.

Тренер Михайло Мельник переконаний - можемо виступити ще краще.

 Тренер нашої команди Михайло Мельник задоволений результатом і сподівається, що на турнірі наступного року його підопічні покажуть ще кращий результат, адже потенціал для цього є.

Володимир Цибульський вірить у зоряне майбутнє хлопців.

Поїздка на футбольне свято була б неможливою без підтримки ПрАТ «СКФ Україна». Компанія взяла на себе повне фінансове забезпечення підготовки, виступу команди у турнірі та культурно-розважальної програми. А це — не багато, не мало — а 730 тисяч гривень. Окремих слів подяки від батьків та футболістів заслужили представники компанії — фахівець з персоналу Наталія Приймачук і начальник відділу логістики Сергій Шлапа.

Сергій Шлапа та Наталія Приймачук розповіли про поїздку в далеку Швецію.

Вони, як розповіли хлопці, були їм у мандрівці наче рідні батьки. Генеральний директор «СКФ Україна» Володимир Цибульський подякував команді, тренеру та батькам юних зірок за гарний результат і побажав нових спортивних звершень. Йому ж від рідні майбутніх Шевченків і Ребрових подарували персональну футболку із №12, що символізує головного уболівальника.

Спільне фото із головним уболівальником!

Telegram Channel