Курси НБУ $ 41.50 € 46.45
Літо — час морозити дари садів і городів

Ягодами можна насолоджуватися і взимку.

Ukr.Media.

Літо — час морозити дари садів і городів

Як правильно заморозити ягоди та фрукти, щоб вони були наче свіжі

Зберігти плоди так, щоб вони смакували зимою - зовсім не складно. Достатньо лише знати деякі правила, якими ділиться портал Ukr.Media.

 Обов'язково підпишіть назву продукту і термін придатності.

Правила заморозки

  • Всі овочі і фрукти потрібно заморожувати при температурі -18 градусів. Фасувати продукти необхідно невеликими порціями в щільні пакети або герметичні контейнери.
  • Обов'язково підпишіть назву продукту і термін придатності. Якщо будете зберігати овочі і фрукти при температурі -18, то вони можуть пролежати в холодильнику до 12 місяців. Якщо температура буде вищою, то термін придатності повинен бути не довше 4-х місяців.
  • Для зручності вибирайте пакети однакового розміру: і в холодильнику буде порядок, і складати продукти буде зручно.
  • Дрібні ягоди і фрукти морозять сухою заморозкою: спочатку їх попередньо заморожують на підносі, а потім пересипають в пакет. Таким способом ягоди не злипнутися і збережуться цілими.
  • Овочі краще морозити за допомогою «шокового» заморожування: скласти в пакет і на максимально низькій температурі попередньо заморозити. Партії повинні бути не дуже великі: 1-2 кг за один раз.
  • Обов'язково заморозьте перець. Взимку він дорогий, тому ця заготовка буде дуже доречною. Можна нарізати його смужками або кубиками, а можна заморозити цілим.
  • Якщо хочете заморозити баклажани, то краще це зробити у вигляді напівфабрикатів: запеченими або обсмаженими.
  • Обов'язково заморозьте зелень. Використовуйте спосіб, як для дрібних ягід — «сухою заморозкою». Таку зелень можна використовувати і для салатів. Зелень можна заморозити й у формочках для льоду з додавання води і оливкової олії. Після того, як кубики замерзнуть – перекладіть їх у контейнер або пакет.
  • Сливи для компотів, пирогів і смузі морозять без кісточок.
  • Персики краще перед заморожуванням бланшувати – інакше вони потемніють. А ще краще зробити пюре і заморозити його рідким.
Telegram Channel