
Ягодами можна насолоджуватися і взимку.
Пульс дня
Літо — час морозити дари садів і городів
Як правильно заморозити ягоди та фрукти, щоб вони були наче свіжі
Зберігти плоди так, щоб вони смакували зимою - зовсім не складно. Достатньо лише знати деякі правила, якими ділиться портал Ukr.Media.
Обов'язково підпишіть назву продукту і термін придатності.
Правила заморозки
- Всі овочі і фрукти потрібно заморожувати при температурі -18 градусів. Фасувати продукти необхідно невеликими порціями в щільні пакети або герметичні контейнери.
- Обов'язково підпишіть назву продукту і термін придатності. Якщо будете зберігати овочі і фрукти при температурі -18, то вони можуть пролежати в холодильнику до 12 місяців. Якщо температура буде вищою, то термін придатності повинен бути не довше 4-х місяців.
- Для зручності вибирайте пакети однакового розміру: і в холодильнику буде порядок, і складати продукти буде зручно.
- Дрібні ягоди і фрукти морозять сухою заморозкою: спочатку їх попередньо заморожують на підносі, а потім пересипають в пакет. Таким способом ягоди не злипнутися і збережуться цілими.
- Овочі краще морозити за допомогою «шокового» заморожування: скласти в пакет і на максимально низькій температурі попередньо заморозити. Партії повинні бути не дуже великі: 1-2 кг за один раз.
- Обов'язково заморозьте перець. Взимку він дорогий, тому ця заготовка буде дуже доречною. Можна нарізати його смужками або кубиками, а можна заморозити цілим.
- Якщо хочете заморозити баклажани, то краще це зробити у вигляді напівфабрикатів: запеченими або обсмаженими.
- Обов'язково заморозьте зелень. Використовуйте спосіб, як для дрібних ягід — «сухою заморозкою». Таку зелень можна використовувати і для салатів. Зелень можна заморозити й у формочках для льоду з додавання води і оливкової олії. Після того, як кубики замерзнуть – перекладіть їх у контейнер або пакет.
- Сливи для компотів, пирогів і смузі морозять без кісточок.
- Персики краще перед заморожуванням бланшувати – інакше вони потемніють. А ще краще зробити пюре і заморозити його рідким.
