Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Екс-«торнадівці» влаштували грандіозний збройний бунт в Лук'янівському СІЗО

А таки ж відважні!

Новое время

Екс-«торнадівці» влаштували грандіозний збройний бунт в Лук'янівському СІЗО

У хід пішли саморобні вибухові пакети

Трьох колишніх бійців роти МВС Торнадо етапували з Лук'янівського СІЗО в Києві, інших посадили в карцер після спроби влаштувати бунт.

Про це в ефірі телеканалу 112 Україна розповів прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак, інформує Новое время.

У четвер працівники пенітенціарної служби разом з військовими прокурорами та спецназом СБУ Альфа прийшли з обшуками в камеру, де сидять торнадівці. Причиною стала інформація про те, що вони вимагають гроші від співкамерників. Однак колишні бійці роти Торнадо вчинили опір, зокрема, застосували саморобні вибухові пакети. Від цього постраждав один з правоохоронців.

Саморобні вибухові пакети вони зробили безпосередньо в камері.

"Саморобні вибухові пакети вони зробили безпосередньо в камері. Вони робляться за допомогою порошку і звичайних сірників, що не заборонено для передачі ув'язненим. Один з вибухових пакетів був активований. Наш один працівник отримав травму", - зазначив Маслак.

Торнадівці також облили бензином одного з правоохоронців і погрожували його підпалити.

"У них був бензин з собою. Одного з працівників облили пальним, погрожуючи підпалити його. Тому ми відкрили камеру. Ніхто з торнадівців не постраждав", - розповів прес-секретар заступника міністра юстиції.

Також у торнадівців були ножі і сокира. Вони підбурювали інших засуджених до масових заворушень.

"Для того, щоб стабілізувати ситуацію, троє осіб були вивезені з СІЗО до установ Київської області. Інші особи, які залишилися, поміщені в карцер", - повідомив Маслак.

Нагадаємо, рота патрульної служби міліції особливого призначення Торнадо була створена восени 2014 року, в ній виявилися в тому числі колишні кримінальники. Спецпідрозділ відправили в Луганську область, але безпосередньої участі в бойових діях він не брав. У червні 2015 року Торнадо розформували через випадки мародерства.

Пізніше 12 колишніх торнадівців були засуджені - вісім на термін від восьми до 11 років і четверо на п'ять років умовно. Бійці визнані винними у викраденні людей і машин, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконому проникненні в житло та інших злочинах. Пізніше 11 з 12 засуджених торнадівців оскаржили свої вироки.

Telegram Channel