Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині пройшла експедиція «Херма-2018»

Учасники та організатори експедиції.

Іван Данилик

На Волині пройшла експедиція «Херма-2018»

Науковці вивчали лісове урочище на предмет доцільності створення території природно-заповідного фонду

На початку серпня науковий відділ національного природного парку "Прип'ять-Стохід" спільно з інститутом екології Карпат НАН України обстежив частини двох лісових кварталів в урочищі Херма поблизу с.Зоряне Ратнівського району. Ця територія знаходиться у лісокористуванні ДП СЛАП "Ратнеагроліс", повідомляє керівник експедиції, заступник директора Михайло Химин на сторінці НПП "Прип’ять-Стохід" у Фейсбук.

Протягом кількох днів Юрій Вабіщевич, Юрій Корх, Михайло Химин (НПП "Прип'ять-Стохід") та Іван Данилик (інститут екології Карпат НАНУ) проводили вивчення біорізноманіття на предмет доцільності створення на зазначеній вище ділянці - території природно-заповідного фонду, за ініціативи Катерини Сахарук, яка до того ж була гідом експедиції.

За першими результатами вдалося знайти 1 вид грибів, 2 види рослин і 6 видів тварин, занесених до Червоної книги України.  

За першими результатами вдалося знайти 1 вид грибів, 2 види рослин і 6 видів тварин, занесених до Червоної книги України. Екологічний стан лісових масивів, розподіл їх вікової структури та охорона, а також наявність значної кількості рідкісного біорізноманіття справили дуже позитивне враження на учасників експедиції, що свідчить про високий професіоналізм лісогосподарників з ДП СЛАП "Ратнеагроліс".

Результати знахідок, їх ідентифікація за фото та відеоматеріалами, наступні дослідження та уточнення зібраних даних будуть незабаром узагальнені. Учасники експедиції щиро вдячні Катерині Сахарук, Валентині Сахарук, Надії Лахтюк, Олені Кондратюк, Валентині Корнилюк, Жені Денисюк за допомогу у проведенні експедиції.

Telegram Channel