Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Україна розпочне поставляти нетелів до Узбекистану

Українські нетелі поїдуть до Узбекистану.

OLX

Україна розпочне поставляти нетелів до Узбекистану

Домовленостей про постачання сторони досягли після візиту делегації тваринників з цієї країни на ряд українських господарств, що спеціалізуються на розведенні великої рогатої худоби, повідомляє Асоціація тваринників України

Україна постачатиме нетелів до Узбекестану. Таких домовленостей сторони досягли після візиту делегації тваринників з цієї країни на ряд українських господарств, що спеціалізуються на розведенні великої рогатої худоби, повідомляє Агродей з посиланням на Асоціацію тваринників України.

Протягом 6–9 серпня фахівці з Республіки Узбекистан мали змогу ознайомитися з умовами вирощування ВРХ на підприємствах у різних регіонах України, дізнатися про особливості утримання, годівлі, схильність до хвороб та виробничі показники окремих порід. Оскільки узбецьких експертів задовольнило побачене: рівень роботи господарств, санітарно-ветеринарні умови, якість тварин та їх генетичний потенціал, невдовзі почнуться поставки українських нетелів до Узбекистану.

Наша держава цікава для узбецьких тваринників з точки зору генетики ВРХ, яка є доволі непоганою в українських племінних господарствах.

За словами Ірини Паламар, голови Асоціації тваринників України, наша держава цікава для узбецьких тваринників з точки зору генетики ВРХ, яка є доволі непоганою в українських племінних господарствах. Також вона додала, що за останні півтора десятки років Узбекистан здійснив найбільший приріст у виробництві молока на території усього пострадянського простору — більше ніж вдвічі. Поголів’я ВРХ в Узбекистані налічує більше 12,2 млн голів. Зараз у країні приймається низка програм для підтримки тваринництва.

За даними Держпродспоживслужби, поки що Україна експортує до Узбекистану переважно м’ясо та харчові субпродукти свійської птиці, олію, хлібобулочні вироби.

За словами Алішера Абдуалієва, посла Республіки Узбекистан в Україні, за перший квартал 2018 року товарообіг між Україною та Узбекистаном зріс на 60%. Перше місце за поставками з України до Узбекистану посідають поставки цукру та продовольчих продуктів. З Узбекистану в Україну найбільше експортується мінеральних добрив.

Telegram Channel