Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Путін побалакав ще з однією фрау

Володимир Путін та Ангела Меркель

Фото: НВ

Волинь-нова

Путін побалакав ще з однією фрау

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели переговори 18 серпня, в ході яких обговорили ситуацію на сході України

Лідери двох країн відхилилися від традиційного формату і виступили до офіційного обіду перед журналістами. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Щодо Донбасу

«Основа є й залишається - це Мінські домовленості. Хоча треба констатувати, що у нас поки немає стабільного перемир'я. Сподіваюся до початку нового навчального року зробити нову спробу забезпечити перемир'я. І ми сьогодні поговоримо про можливості установи місії ООН, яка змогла б грати свою роль в мирному процесі, Німеччина готова тут нести відповідальність», - зазначила канцлер.

Вона додала, що Німеччина готова внести вклад в рамках нормандського формату. У свою чергу, Путін назвав мінські угоди «безальтернативними», пише Обозреватель.

Лідери двох країн відхилилися від традиційного формату і виступили до офіційного обіду перед журналістами.

«Ми, звичайно, розмовлятимемо про Україну, як сказала пані Федеральний канцлер, в контексті врегулювання української кризи, яка, на жаль, ніяк не просувається, маючи на увазі підкреслити безальтернативність реалізації Мінських угод, відзначити нашу зацікавленість в роботі в рамках «нормандського формату» та Контактної групи, готовність і далі сприяти спеціальній моніторинговій місії ООН. Сподіваюся, що нам вдасться все-таки просунутися в цьому напрямку», - заявив він.

«Північний потік-2»

«Я вважаю, що навіть після запуску «Північного потоку-2», Україна повинна грати свою роль в газовому транзиті в Європу. Я дуже задоволена, що нам вдалося почати переговорний процес з цієї тематики разом з Європейським союзом", - підкреслила Меркель.

Путін заявив, що Росія разом з Німеччиною працюють над проектом газопроводу, реалізація якого "дозволить удосконалити" європейську газотранспортну систему.

«Хочу в зв'язку з цим відзначити і ще раз підкреслити: «Північний потік-2»  - це виключно економічний проект, він не закриває можливості продовження транзитних поставок російського газу через територію України. Я знаю з цього приводу позицію Федерального канцлера, яка постійно цю тему піднімає. Головне, щоб цей український транзит відповідав економічним вимогам, був економічним у всіх сенсах цього слова», - зазначив російський лідер.

Telegram Channel