Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Горохівщині знімають фільм «Я вірю, що закінчиться війна»

Під час зйомки одного зі сюжетів.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Горохівщині знімають фільм «Я вірю, що закінчиться війна»

Ідейний натхненник стрічки Євгенія Харків переконана, що імена чоловіків, які бажають Україні миру не словами, а вчинками, повинні знати сучасники і майбутні покоління

Цими днями у селах і містах Горохівщини побувала група творців фільму «Я вірю, що закінчиться війна» – стрічки, яка розповість горохівчанам, волинянам, Україні про тих, хто в неоголошеній війні з проросійським агресором мир для Батьківщини здобував і здобуває  ціною власного життя.

Ідея створення картини належить Євгенії Харків – жінці, Берегині духовних скарбів, освітянці,  яка у свій час ініціювала в рідному селі Скриголовому відкриття краєзнавчого музею, дружині воїна АТО Михайла Харківа. Кілька років тому подружжя Харківих висловило вдячність святому Небові за повернення господаря додому з воєнного пекла будівництвом каплички край дороги біля свого обійстя. 

Ідея створення картини належить Євгенії Харків – жінці, Берегині духовних скарбів, освітянці,  яка у свій час ініціювала в рідному селі Скриголовому відкриття краєзнавчого музею, дружині воїна АТО Михайла Харківа.

Тепер Михайло Харків на громадських засадах очолює Горохівську районну організацію ветеранів України. І хоча, здавалося, найстрашніше в долі сім’ї вже минуло, але війна не перестає боліти в її серці. Євгенія Іванівна каже, що імена чоловіків, які бажають Україні миру не словами, а вчинками, повинні знати сучасники і майбутні покоління, тому й взялася виконати відповідальну місію створити про них фільм, а трохи згодом – книгу.

Під час зйомки одного зі сюжетів.
Під час зйомки одного зі сюжетів.

 Головні творці стрічки. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Головні творці стрічки. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Протягом лише кількох днів знімальна група у складі операторів газети «Волинь-нова» (volyn.com.ua) Олега Криштофа і Олександра Пілюка з Євгенією Харків побували у Берестечку, Звинячому, Горохові. Зафільмували десятки сюжетів, інтерв’ю з воїнами АТО, їхніми сім’ями, волонтерами. Погорювали з родинами загиблих,  поспілкувалися з матерями, які чекають синів із війни. Своє слово про криваву АТО і віру в перемогу вже сказали настоятелі церков, керівники району, лідери територіальних громад. 

Фільм планують змонтувати до свята Покрови Пресвятої Богородиці і презентувати у кінотеатрі «Волинь» у Горохові.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel