Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У перший клас підуть 15 775 волинських школяриків

Вересень спинився перед школою: «Учитись я прийшов!»

Фото tsn.ua.

У перший клас підуть 15 775 волинських школяриків

Таку цифру озвучили в обласному управлінні освіти за оперативними даними

Як розповіла заступник начальника Управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, начальник відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти Тетяна Соломіна, ці дані будуть уточнені 5 вересня, як і число старшокласників. 

1-го вересня відбудуться урочистості з нагоди Дня знань у закладах загальної освіти Луцька, у деяких школах області – у понеділок, 3-го вересня. Міністерство освіти і науки України дозволило рішення про дату проведення першого дзвоника приймати кожному навчальному закладу індивідуально.

Цьогоріч у Луцьку планується охопити навчанням понад 3100 учнів перших класів, це 112 класів, які будуть здобувати знанян за проектом Нової української школи (НУШ). Уперше всі вчителі майбутніх першокласників пройшли он-лайн навчання на освітній платформі Ед-Ера, повідомила начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Міністерство освіти і науки України дозволило рішення про дату проведення першого дзвоника приймати кожному навчальному закладу індивідуально.

У школи закупили нові техніку та обладнання, поремонтували дахи і приміщення, на це пішло понад 60 млн гривень. Але ще не повністю вирішена проблема з меблями, адже згідно з вимогами Нової української школи, першокласники мають сидіти за окремими партами. А поки усі обговорюють нововведення освіти, на календарі - 1 вересня.

Тож перший дзвінок у новозбудованій Луцькій школі №27 продзвенить об 11-й годині, у решті міських шкіл — о 9:00-ій.

Тож перший дзвінок у новозбудованій Луцькій школі №27 продзвенить об 11-й годині, у решті міських шкіл — о 9:00-ій.

Загалом по Україні свято Першого дзвоника покличе близько 448 тисяч першокласників. Гарного старту, школярі й педагоги!

Telegram Channel