Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А хто не проголосує з нардепів – на фронт!

«Слава Україні!» – «Героям слава!»

Фото online.ua.

А хто не проголосує з нардепів – на фронт!

Президент Петро Порошенко на зустрічі з керівниками парламентських фракцій закликав підтримати законопроект про зміни статуту Збройних Сил України, які стосуються введення військового вітання «Слава Україні»

Про це повідомляє прес-служба президента, інформує «Українська правда».

«Ті з Вас, хто дивилися Парад, побачили, що відбулися відповідні зміни у військовому привітанні. Вони були розроблені з урахуванням урядових пропозицій, пропозицій Міністерства оборони. Внесені зміни у статути ЗСУ, як відомо, є законами.

І мені поведінка наших воїнів на Параді – той ентузіазм, коли вони нарешті почали вимовляти «Слава Україні» – лише додали впевненості в тому, що це треба робити зараз вже і негайно», – підкреслив Порошенко.

За його словами, змінюється позиція, коли ультимативно вимагалося звернення «товариш» і дається можливість звернення «пан».

Змінюється позиція, коли ультимативно вимагалося звернення «товариш» і дається можливість звернення «пан».

Президент сподівається, що парламент підтримає ці зміни.

Як повідомлялося, 5 лютого у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 7549, який запропонував законодавчо закріпити військові привітання «Слава Україні», «Героям слава».

Ініціатором законопроекту виступив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

7 серпня міністр оборони Степан Полторак заявив, що президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ з радянського на «Слава Україні» та «Героям слава».

У виступі з нагоди Дня незалежності Порошенко заявив, що подасть законопроект до Верховної Ради найближчим часом.

Telegram Channel