Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку вперше вручать літературну премію імені Івана Корсака

Іван Корсак

Фото з Вікіпедії

Волинь-нова

У Луцьку вперше вручать літературну премію імені Івана Корсака

Її отримуватимуть автори кращих романів, присвячених історії України

Засновниками премії є родина Корсаків, яку на Волині та в Україні знають як успішних підприємців та щедрих меценатів. Сам Іван Корсак був автором ряду непересічних художніх творів на історичну тематику.

Вручення відбудеться 15 вересня у Музеї сучасного мистецтва Корсаків, про відкриття якого ми нещодавно інформували (м. Луцьк, Карбишева 1, КРЦ «Адреналін сіті»).

Син Івана Корсака Віктор так прокоментував рішення про встановлення премії: «Інформаційна (інформаційно-теоретична) смерть – це остаточна смерть, яка наступає після біологічної і не дозволяє відтворити особистість. Ми не можемо допускати, щоб люди, які формували, розвивали та захищали Україну, померли назавжди. Саме історичний роман є одним із тих інструментів, які реанімують та запобігають термінальній формі смерті людини, яка достойна «життя».

Ми не можемо допускати, щоб люди, які формували, розвивали та захищали Україну, померли назавжди. Саме історичний роман є одним із тих інструментів, які реанімують та запобігають термінальній формі смерті людини, яка достойна «життя».

І продовжив: «Усім номінантам хочу побажати творчої наснаги та везіння і процитувати слова мого батька - Івана Корсака: «Собі – що судитиме доля. Зате українській історичній літературі, письменникам, які облюбували цю тематику, від душі бажаю ще наполегливішого пошуку, зичу настирно дряпатися, щоб аж пучки боліли, – є майже усі можливості для цього \і надзвичайна, конча потреба!\. А ще у тих творах зичу добірного Слова, як яблуко у незабутньому саду дитинства – рожевощокого і тугого, що пахне запаморочливо і без вина п’янить, з краплинами холодної роси на боках, які сяйнуть несподівано усією веселкою під сонячним променем».

Telegram Channel