Моркву треба пересипати вологим піском і тримати в ящиках. Можна «одягнути» цей овоч і в глиняну «сорочку». Розвести глину до середньої густини, занурити в неї моркву на кілька хвилин, потім витягнути, просушити і скласти в ящики. Окремі власники дач і городів зберігають цей овоч просто на грядках...
Досвідчені господарі знають, що перед зберіганням картоплю треба просушити. Але аж ніяк не просто неба, бо вона може отримати сонячні опіки. Краще розсипати її під навісом або прикрити рядниною чи мішком, а тоді посортувати, відібрати підгнилу, насіннєву. Моркву треба пересипати вологим піском і тримати в ящиках. Можна «одягнути» цей овоч і в глиняну «сорочку». Розвести глину до середньої густини, занурити в неї моркву на кілька хвилин, потім витягнути, просушити і скласти в ящики. Окремі власники дач і городів зберігають цей овоч просто на грядках. Зрізають «косу», накривають товстим шаром соломи чи опалого листя, а від вологи захищають плівкою чи руберойдом. Буряки, редьку зберігають зазвичай у засіках чи ящиках. А ще їх добре тримати у піску. Так вони довше і краще зберігаються. Якщо хочете взимку їсти гарбузяну кашу, то кладіть гарбузи на дерев’яні піддони чи полиці таким чином, щоб вони не торкалися один до одного. Зелені помідори вкладайте в ящики в один-два шари, ставте в холодне приміщення і регулярно проглядайте плоди, вибираючи дозрілі. Зелень селери, петрушки і кропу сушать. Можна також заморожувати її у морозильнику. У цьому разі вона ароматніша.