
Спробуйте різні смаки.
Цікавинки
10 секретів приготування неймовірної кави
Цей напій може вражати
Маленькими хитрощами ділиться портал Ukr.Media.
- Важливо правильно підібрати кількість інгредієнтів. Рекомендується на 10 мл води взяти 1 грам меленої кави.
- Щоб краще відчути смак зерен, їх рекомендується протягом хвилини просмажити в турці без води.
- Оригінальних ноток каві додадуть прянощі. Використовуйте кардамон, імбир, мускатний горіх і корицю. Додавайте їх під час варіння.
- Любителі солоденького можуть додати в готову каву ложку какао-порошку. Він збагатить напій приємним шоколадним присмаком.
- Для яскравішого смаку та аромату спочатку змішайте 0,5 ч. ложки тростинного цукру з кавою, трохи підігрійте на мінімальному вогні, а потім додайте воду.
Важливо правильно підібрати кількість інгредієнтів.
- Проста порада, яка підсилить аромат напою і ніжний смак – додайте в каву кілька кристаликів солі.
- Щоб не проціджувати каву з турки, додайте в неї 1 ч. ложку холодної води і почекайте півхвилини.
- Хочете отримати більш м'який смак кави? Тоді під час варіння додайте в турку 0,5 ч. ложки вершкового масла.
- Вдома можна приготувати каву без кофеїну. Для цього в турку потрібно покласти 2-3 зернятка кардамону, який руйнує кофеїн, не псуючи якість напою.
- Любителі терпкої кави для отримання насиченого смаку повинні робити так: зніміть турку, коли напій почне кипіти, видаліть пінку, перемішайте і поверніть на плиту. Повторіть маніпуляції два-три рази.
