Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Верховна Рада взялася і за пасажирів

Не пристебнувся? Плати 850 гривень!

Фото «Українська правда».

Верховна Рада взялася і за пасажирів

Парламент підтримав 17-разове збільшення штрафу через непристебнутий ремінь безпеки

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким збільшуються штрафи у 17 разів для водіїв через порушення правил використання ременів безпеки чи шоломів. Про це повідомляється на сайті парламенту, інформує «Українська правда».

Таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

240 народних депутатів проголосували за відповідний законопроект № 8492.

«Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень», – йдеться у пояснювальній записці.

Його автори пояснюють, що таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Депутати кажуть, що чинний нині штраф «є занадто поблажливим та незрівнянно низьким порівняно з тяжкими наслідками, які можуть бути спричинені через недотримання правил».

Telegram Channel