Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вибух на Рівненському полігоні: чому військова прокуратура відмовилась надати результати експертизи?

Президент Петро Порошенко тимчасово заборонив використовувати міномети «Молот».

Фото unian.ua.

Вибух на Рівненському полігоні: чому військова прокуратура відмовилась надати результати експертизи?

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав рішення звернутися до Генпрокурора, щоб він визначив причини блокування розслідування

 У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони обурюються у зв’язку з відмовою Головної військової прокуратури надати результати експертизи в рамках розслідування обставин загибелі та травмування військовослужбовців під час навчань на Рівненському військовому полігоні. Про це повідомляє tyzhden.ua із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Головна військова прокуратура заблокувала розгляд цього питання. Я маю лист Військової прокуратури Західного регіону, де вона забороняє розголошувати результати експертизи. Це неприпустима ситуація», – сказав голова комітету Сергій Пашинський на засіданні в середу в Києві.

Крім того, комітет підтримав рішення звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з тим, щоб він визначив причини блокування розслідування, а також втрутився в ситуацію.

Як повідомлялося, 12 липня комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони повідомив, що в ході експлуатації 120-мм мінометів «Молот» та мінометів радянського виробництва 2Б11 у 2016-2018 роках, зафіксовано 12 випадків катастроф. 

11 липня повідомлялось, що після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення.

Нагадаємо, 11 липня повідомлялось, що після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення. Згодом у Міністерстві оборони заявили, що  міномет «Молот» вибухнув на Рівненському полігоні внаслідок подвійного заряджання.

10 липня постраждалих в результаті вибуху міномета на Рівненському полігоні військовослужбовців у вкрай важкому стані перевели в лікарню Львова.

11 липня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про початок слідчий експеримент у рамках розслідування вибуху міномету «Молот» на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Раніше Президент Петро Порошенко тимчасово заборонив використовувати міномети «Молот» та  доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області.  Глава держави дав завдання міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах цієї трагедії і вжити вичерпних заходів, для запобігання подібного в майбутньому.

Нагадаємо, вранці 6 липня під час бригадних тактичних навчань на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні  загинули три військовослужбовця та дев’ять отримали поранення. У прес-службі повідомили, що за попередніми даними, стався вибух міномету, внаслідок чого загинули військовослужбовці.

Основною версією надзвичайної події на Рівненському полігоні є порушення заходів безпеки під час проведення навчань. 

Telegram Channel