Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Очевидці зняли на відео вогняний смерч (Відео)

Вогняний смерч в народі називають «Вогнем диявола»

Експрес

Очевидці зняли на відео вогняний смерч (Відео)

Небезпечний вогняний торнадо зафільмували у муніципалітеті Понті-Нова, що у Бразилії

Про це повідомили у спільноті Severe Weather Europe, пише Експрес.   Як видно на відео, потужний вихор піднімає у повітря частину полум'я із землі. 

А два дны тому, вогняний смерч здійнявся у Канаді, вир із землі і полум'я заввишки понад 60 метрів піднявся над землею. Через сильний повітряний потік у воронку навіть затягнуло пожежний рукав, повідомив 24 канал.

Рятувальники ледь стримували його, намагаючись витягнути з полону смерчу. Інцидент стався під час гасіння лісових пожеж у провінції Британська Колумбія.

Фахівці стверджують, що температура у вогняному вирі може сягати тисячі градусів, а швидкість повітряного потоку - до 160-ти кілометрів на годину. Добре, що триває він зазвичай недовго і стихає в середньому за 20 хвилин. 

Такі природні явища пожежники ще називають "вогнем диявола". Фахівці стверджують, що температура у вогняному вирі може сягати тисячі градусів, а швидкість повітряного потоку - до 160-ти кілометрів на годину. Добре, що триває він зазвичай недовго і стихає в середньому за 20 хвилин. 

Вогняний торнадо - унікальне атмосферне явище, що утворюється, коли численні осередки пожеж, які виникли, об'єднуються в один.

Відео вогняного торнадо в Канаді:

 

Telegram Channel