Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
З мільйони людей щороку вмирає від зловживання алкоголем

Три чверті із зафіксованих смертей - чоловіки

fizkultura.ua

З мільйони людей щороку вмирає від зловживання алкоголем

Це більше, ніж від СНІДу, насильства і дорожньо-транспортних подій разом узятих

Такі дані наводяться у доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє Deutsche Welle. За даними експертів ВООЗ, найбільше від наслідків споживання алкоголю помирає чоловіків - три чверті із зафіксованих смертей, пише Експрес.

Серед іншого, ВООЗ пов'язує з алкоголем виникнення близько 200 захворювань, в тому числі цироз печінки та деякі види раку. Крім того, вживання алкоголю сприяє розвитку таких захворювань як туберкульоз і пневмонія. Лише 2016 року на планеті зареєстрували понад 3 млн смертей, спричинених наслідками зловживання алкоголем. Це - близько 5,3% всіх смертей, що сталися того року. За той самий період 2,5% летальних випадків у світі спричинили ДТП, 1,8% - СНІД, а 0,8% - насильство, підрахували аналітики ВООЗ.

Загалом, за даними організації, нині у світі алкоголь вживають 2,3 млрд осіб. В Америці, Європі й західній частині Тихого океану таких більше половини населення.

Водночас в організації відзначили й "позитивні тенденції", адже останніми роками кількість смертей, пов'язаних з алкоголем, зменшилась. Зокрема, ще 2012 року внаслідок вживання алкогольних напоїв померли 3,3 млн осіб. Але "ціна" за споживання алкоголю у вигляді "захворювань і травм", є "неприйнятно високою", наголосили у ВООЗ.

Загалом, за даними організації, нині у світі алкоголь вживають 2,3 млрд осіб. В Америці, Європі й західній частині Тихого океану таких більше половини населення. Найбільше споживачів алкоголю живе в Європі. Утім, останнім часом у європейських країнах спостерігається зменшення обсягів споживання алкоголю. Менше пити алкогольні напої стали зокрема в Росії, Молдові та Білорусі, зазначають експерти ВООЗ.

Telegram Channel