Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чернівчанка створила серію поштових листівок нічного міста

Антоніна Вишневська

Чернівчанка створила серію поштових листівок нічного міста

На створення та друк листівок пішло два місяці

Чернівчанка Антоніна Вишневська створила серію поштових листівок нічного міста. Ідею з листівками виношувала три роки, але через роботу над книгою «Чернівці в деталях», дещо відклала цю задумку, - пише Шпальта.

«Я часто подорожувала Україною та за її межами. Бувала і в поштових відділеннях чи просто у книгарнях. Листівки завжди привертають увагу туристів. Це вже готові фото того міста, де перебуваєш і хочеться зберегти на згадку найцікавіші кадри. Але помітила, що Чернівці не мають поштових карток з відображенням нічного міста, так як це є за кордоном», – розповіла Антоніна у коментарі «Шпальті».

22 вересня 1869 року перші в світі поштові листівки побачили світ в Австрії.

Любов Антоніни до фотозйомок нічних Чернівців дала можливість їй показати місто в іншому світлі і ракурсі.

- Я часто подорожувала Україною та за її межами. Бувала і в поштових відділеннях чи просто у книгарнях. Листівки завжди привертають увагу туристів. Це вже готові фото того міста, де перебуваєш і хочеться зберегти на згадку найцікавіші кадри, - розповідає авторка.

 

«Нічні фотографування завжди супроводжуються пригодами і доланням перепон, іноді підкорення висоти. Хотілося передати цю енергію та інше бачення Чернівців. Тому і вирішила поєднати фото з поштовими листівками, щоб наше місто побачили у всьому світі в іншому світлі», – каже Антоніна Вишневська.

 22 вересня у 1869 році перші в світі поштові листівки побачили світ в Австрії.

Telegram Channel