Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ЩО ЗА СТІЛ БЕЗ ПОМІДОРІВ?

Нині ми не уявляємо свого столу без рум’янощокого синьйора Помідора. Ласуємо ним аж до пізньої осені і обов’язково готуємо про запас. І у кожної господині — свій рецепт.Отож, конкурс кулінарів

Конкурс кулінарів
Нині ми не уявляємо свого столу без рум’янощокого синьйора Помідора. Ласуємо ним аж до пізньої осені і обов’язково готуємо про запас. І у кожної господині — свій рецепт.

ОСІННЯ ФАНТАЗІЯ
Одне яблуко сорту Антонівка розріжте на 4 частини, видаліть серцевину. Почистьте і поріжте кружальцями одну велику морквину та цибулину. Складіть усе на дно трилітрової банки. Зверху — помідори. Приготуйте маринад: на 1,5 л води — 1,5 сірникової коробки цукру, 2 сірникові коробки солі, закип’ятіть і залийте банки. Пастеризуйте протягом 10 хв. і закрийте металевими кришками.

ТОМАТИ МАРИНОВАНІ
Достиглі помідори скласти в банки і залити маринадом. На трилітрову банку взяти 6 склянок води, 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 6 горошин гіркого і запашного перцю, по 6 штук гвоздики, 3 лаврові листочки, стручок червоного перцю, все закип’ятити, а потім влити півсклянки оцту. Пастеризувати 7—12 хв.

ОВОЧЕВЕ АСОРТІ
Візьміть невеличку капустину, розрізану на 6 частин, 2 морквини, 2—3 великі порізані кружальцями огірки, 2—3 зубочки часнику, 2—3 порізані солодкі перчини, 2 великі цибулини, 5—6 маленьких помідорів. Овочі складайте в банку шарами: капуста, морква, часник, огірки, перець, цибуля, помідори. Залийте двічі окропом на 4 хв., а втретє — маринадом і закрийте металевими кришками. Переверніть банки, укутайте, залиште до цілковитого охолодження.
Для маринаду: на 1,5 л води (для трилітрової банки) — по 2 столові ложки цукру і солі, 100 г оцту.

АДЖИКА НІЖНА
1 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю перекрутити на м’ясорубці. Додати 1 склянку подрібненого часнику, 1 гірку перчину, 180 г оцту, сіль за смаком. Зберігати в холодному місці.
Telegram Channel