Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Рівнян і гостей міста запрошують на екскурсії містом

Запрошують на знайомство з містом

Ukraine is

Рівнян і гостей міста запрошують на екскурсії містом

х в обласному центрі проводять щонеділі з 13-ї години. Рівненська обласна бібліотека чекає усіх бажаючих на безкоштовні пішохідні екскурсії найстарішими вулицями міста, під час яких є можливість зануритися в історію вулиць і дізнатися багато цікавої  інформації

Маршрут пролягає найдавнішими вулицями: Замковою, Шкільною, Драгоманова, Симона Петлюри, Театральною площею. Під час екскурсії можна дізнатися про біографію самих вулиць, почути історії сакральних споруд, які розташовані на них, а також безліч цікавих розповідей про життя видатних осіб, які проживали в різні часи в Рівному, зокрема, наскільки важливою для міста була Марія Несвицька (власниця його з 1479 року) та що саме збереглося в ньому з минулих століть.

І насамкінець застереження: збираючись на екскурсію треба бути обачними, адже до Рівненського міського управління Національної поліції звернулося 30 громадян із заявами про шахрайські дії однієї з рівненських туристичних фірм, які оплатили за путівки, поїздки та організацію турів, однак послуг не отримали.

У рамках досудового розслідування слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення 38-річній жительці Рівного про підозру за 30-ма фактами вчинених шахрайств. Їй обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. За клопотанням слідчого суд також обмежив її спеціальне право у здійсненні підприємницької діяльності у сфері надання туристичних послуг. На банківські рахунки приватної підприємниці накладено арешт. Також вилучені паспорти громадянина України та для виїзду за кордон.

У зв’язку з тим, що потерпілі не надають вчасно докази, зокрема, квитанції до прибуткового ордеру про сплачені кошти за туристичні послуги, строки досудового розслідування затягуються. Наразі сума завданих збитків потерпілим становить близько 1,5 мільйона гривень.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel