Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У Березнівському районі Рівненщини сказилася червона лисиця

Рудохвоста, звісно, не винна...

zp.depo.ua

У Березнівському районі Рівненщини сказилася червона лисиця

Труп застреленої тварини спалили

Учора в Рівненській області зареєстровано випадок сказу лисиці на території мисливського угіддя ГО МРК «Сокіл» Березнівського району.

Як повідомили власкору IA ZIK в головному управлінні Держпродспоживслужби у Рівненській області, для встановлення епізоотичної ситуації щодо сказу диких м’ясоїдних напередодні на території мисливського угіддя поблизу села Сівки проводився відстріл червоної лисиці. Голова впольованої лисиці була направлена в Рівненську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження.

Для встановлення епізоотичної ситуації щодо сказу диких м’ясоїдних напередодні на території мисливського угіддя поблизу села Сівки проводився відстріл червоної лисиці.

Експертизою від 8 жовтня 2018 року встановлено захворювання на сказ. Труп лисиці спалено.

Проводиться епізоотичне розслідування і вивчення можливих контактів хворої лисиці з людьми та тваринами. Проведено вимушену дезінфекцію, а також щеплення тварин проти сказу.

Сьогодні продовжуються введені карантинні обмеження і реалізація комплексного плану заходів з локалізації та ліквідації захворювання на сказ серед тварин. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/10/09/na_rivnenshchyni_vyyavyly_skazhenu_lysytsyu_1423305

Telegram Channel