Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Катерина Чорній – дворазова олімпійська чемпіонка серед юнаків!

«Це не лише моя медаль, це наша спільна перемога!»

Фото 5 tv.ua.

Катерина Чорній – дворазова олімпійська чемпіонка серед юнаків!

До «золота» в особистому заліку українська шпажистка додала нагороду найвищого гатунку у змішаній командній першості

Українська шпажистка Катерина Чорній завоювала другу золоту медаль на юнацьких Олімпійських іграх-2018, а Іван Тищенко першим прийшов на фініш фінального заїзду серед чоловічих одиночок в академічному веслуванні.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Національний Олімпійський комітет України.

«До «золота» в особистому заліку українська шпажистка щойно додала нагороду найвищого гатунку у змішаній командній першості. Саме Чорній завершувала фінальний поєдинок, у якому «Європа 1» перемогла «Азію-Океанію 1» з рахунком 28:25», – йдеться у повідомленні.

9 жовтня Катерина Чорній здобула перше «золото» і стала чемпіонкою юнацької Олімпіади в індивідуальному турнірі шпажисток.

«Вважаю, що виступати в команді вдвічі відповідальніше, але це дуже цікавий формат. Сьогодні я розуміла, що фехтую не лише за себе, а й за всю команду. Тож, це не лише моя медаль, це наша спільна перемога!», – сказала спортсменка після змагань.

«Виступати в команді вдвічі відповідальніше». Фото Florian Eisele for OIS/IOC.
«Виступати в команді вдвічі відповідальніше». Фото Florian Eisele for OIS/IOC. / Olympic Information Services OIS. This image is offered for editorial use only by the IOC. Commercial use is prohibited.

 Як повідомлялось, 9 жовтня Катерина Чорній здобула перше «золото» і стала чемпіонкою юнацької Олімпіади в індивідуальному турнірі шпажисток.

Друге «золото» українській збірній приніс 18-річний Іван Тищенко з Черкас, який першим прийшов на фініш фінального заїзду серед чоловічих одиночок в академічному веслуванні .

Першу нагороду українській збірній на юнацькій Олімпіаді в Буенос-Айресі виборов дзюдоїст Олег Вередиба – у ваговій категорії до 55 кг він завоював «бронзу».

Telegram Channel