Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Звідки беруться зайві кілограми?

Споживання їжі - справа відповідальна.

ГолосUA.

Звідки беруться зайві кілограми?

Спеціалісти рекомендують не поспішати

Восени проблема зайвої ваги загострюється, так як організм швидше відкладає жир «про запас» напередодні холодів. Один-два кілограми — це норма, але, якщо ви продовжуєте повніти, варто звернути увагу не тільки на те, що ви їсте, але і на те, як ви це робите. Про секрети правильного харчування, порталу ГолосUA розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

 Ще одне важливе правило — їсти, не відволікаючись на телевізор, перегляд журналів або роботу за комп'ютером.

«Коли ми швидко поглинаємо свій обід, то встигаємо з'їсти більше, ніж нам необхідно для насичення і перш, ніж мозок дасть нам команду стоп. До того ж, погано пережована їжа негативно впливає на функції травлення і здоров'я органів шлунково-кишкового тракту. Не кажучи вже про те, що таким чином ми самі себе позбавляємо задоволення від їжі, адже не встигаємо насолодитися її смаком і ароматом. Біда в тому, що коли цей сигнал до нас доходить, ми вже переїли. Звідси простий висновок — приділяйте трапезі не менше 30 хвилин і ви самі здивуєтеся, що насичуєтеся набагато меншою кількістю продуктів і не відчуваєте після обіду почуття сонливості і втоми», - радить фахівець.

Ще одне важливе правило — їсти, не відволікаючись на телевізор, перегляд журналів або роботу за комп'ютером. Адже таким чином, самі того не помічаючи, ми з'їдаємо багато зайвого. Особливо, за словами лікаря, шкідливі так звані «ситуативні» продукти — наприклад, якщо ми їмо чіпси, запиваючи їх пивом під час футбольного матчу або поглинаємо відерце морозива під час перегляду «мильних опер».

Telegram Channel