Вже осінь, а на брюссельській капусті ще “сидять” невеликі качанчики. До холодів їм треба підрости. Щоб це відбулося швидше треба...
Вже осінь, а на брюссельській капусті ще “сидять” невеликі качанчики. До холодів їм треба підрости… Щоб це відбулося швидше, за 20—30 днів до збирання (а брюссельська капуста, як відомо, не боїться морозів і може ще довго рости у полі) прищипніть верхівкову бруньку і обріжте листя. І тоді всі сили рослина спрямує на те, щоб маленькі качанчики, які за літо доросли до величини лісового горіха, стали крупнішими. Якщо й це не допоможе, то слід витягнути рослину з корінням і прикопати у темному підвалі. Там вона доростатиме, формуватиме качанчики.