Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Молитовний сніданок по-рівненськи

Люди з різними поглядами об’єдналися для молитви за Україну

Радіо Трек

Молитовний сніданок по-рівненськи

У Рівному відбувся Молитовний сніданок. Його провели з ініціативи голови облдержадміністрації Олексія Муляренка. Участь у спільній молитві за Україну взяли представники релігійних конфесій, керівники області, місцевої влади та політикуму, народні депутати України, військові, представники бізнесу, родини загиблих воїнів АТО та героїв Небесної Сотні

Розпочали захід спільною молитвою. Саме месиджі за єдність і мир звучали упродовж усього Молитовного сніданку.

У вітальному слові голова обласної ради Олександр Данильчук, зокрема, наголосив на двох ключових моментах, які, на його думку, нині є надважливими для кожного українця: це бути вдячними за кожен новий день, за своє життя, родину, країну, в якій народився і живеш. Бо тільки почуття вдячності здатне об'єднувати і спонукає досягти більшого. Тільки спільне бажання вболівати за свою країну може дати переможний результат. Напередодні великого свята Покрови Пресвятої Богородиці і Дня захисника України голова облради побажав усім миру і висловив упевненість, що війна скоро закінчиться. 

Завершився захід виступом хору Рівненської єпархії УПЦ-КП «Анафора», який виконав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний»" та головну молитву усіх християн «Отче наш».

Слова, які мали б об’єднати спільноту Рівненщини та України, звучали з вуст керівників органів влади, бізнесу, духовних наставників, силовиків, представників громадськості.

Завершився захід виступом хору Рівненської єпархії УПЦ-КП «Анафора», який виконав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний»" та головну молитву усіх християн «Отче наш».

Традицію щорічних Молитовних сніданків, коли влада, бізнес, духовенство, політики та громадськість збираються разом, аби обговорити найболючіші питання сьогодення, в Рівному вирішили розширити. Відтепер щомісяця кожного першого вівторка у подібному форматі там відбуватимуться «Духовні ранки».

До речі, Молитовні сніданки є багаторічною традицією різних країн світу. Уперше такий захід відбувся в США у період ІІ-ї світової війни за президентства Франкліна Рузвельта. 1942 року було засновано групи духовного спілкування за сніданком у Сенаті та Палаті представників. У 1953 році Президент США організував Національний молитовний сніданок. Нині ж духовне спілкування в такому форматі проводять у майже 200 країнах світу. В Україні перший Національний молитовний сніданок відбувся в Києві у 2011 році.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel