Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ходить «Гарбуз»  по городу І… радіє поповненню свого роду!

Волинь-нова

Ходить «Гарбуз» по городу І… радіє поповненню свого роду!

Друзі, поділимося приємною новиною: у «Цікавої газети на вихідні», яку народила газета «Волинь-нова», з’явилися дві сестрички — ​«Читанка для всіх» і «Так ніхто не кохав»!

Але спочатку зацитуємо уривок з листа, який надійшов у редакцію із селища Борова Фастівського району Київської області:
«Ми, Всеукраїнська дитяча громадська організація «Гармонійний розвиток», багато років проводимо міжнародний інтелектуальний захід «50 слів». Приміром, нинішнього літа було завершено вже 44-й конкурс.

Завдяки вашому читачеві Миколі Матвійовичу Шукаловичу, директору В’язів­ненської ЗОШ Любешівського району, який зробив так, що й ми тепер читаємо «Цікаву газету на вихідні», дізналися про ваш суперконкурс «Гарбуз із секретом». І хоча наші запитання досить кардинально відрізняються від ваших (зайдіть на сайт www.h-d.in.ua та самі переконайтеся в цьому), але ми із задоволенням зрідка включали б у наш захід і ваші завдання. Чи дозволите нам це робити (але не на                            фінансовій основі, бо ми — ​абсолютно неприбуткова організація)?»

З нового року ви маєте змогу читати не тільки «Цікаву газету на вихідні», а й два наші нові всеукраїнські видання, які вже можна виписати на пошті, — ​це «Читанка для всіх» (передплатний індекс — ​60780, у всеукраїнському каталозі шукайте його на 88-й сторінці) і «Так ніхто не кохав» (передплатний індекс — ​60779, у каталозі — ​на с. 82).

Друзі, та заради Бога! Звісно — ​дозволяємо, але якщо вам не важко буде, то згадайте нас при нагоді незлим тихим словом. Реклама нікому не завадить, а ми ж хочемо стати впізнаваними у вашій Боровій. До речі, похвалимося: з нового року ви маєте змогу читати не тільки «Цікаву газету на вихідні», а й два наші нові всеукраїнські видання, які вже можна виписати на пошті, — ​це «Читанка для всіх» (передплатний індекс — ​60780, у всеукраїнському каталозі шукайте його на 88-й сторінці) і «Так ніхто не кохав» (передплатний індекс — ​60779, у каталозі — ​на с. 82). Кожне  — всього за 5 гривень на місяць! Перші номери цих видань уже відправлено до друку, і вони побачать світ 16 жовтня!

Ну а тепер повторюємо запитання попереднього туру і називаємо переможців.

«Гарбуз із секретом» — ​39 (2018)

На Заході при визначенні хто є хто в колективі шукають цей предмет на робочих місцях працівників. Кажуть, що він обов’язково має бути в людини-лідера. Не дивно, що його тезку довіряють тим, хто відповідає за гірничі комбайни чи космічні кораблі, але про це говорити не будемо…

Спустимось на грішну землю. Скільки кумедних історій чув чи не кожен із нас про машинки з водою чи вудилища, пов’язані з ним або з його відсутністю. А скільки виникало і виникатиме сімейних сварок! Бо часто хто ним володіє, той і головний у родині. Хоча наші предки про нього й не здогадувались, адже з’явився він у 1950-х. Предмет особливий. Справжня машина часу — ​майже миттєво може перенести нас від Роксолани до Юлії Тимошенко, із зими в літо, з Києва до Луцька, від Святослава Вакарчука до Андрія Шевченка чи навіть прямо до Петра Порошенка. Або просто допомогти приготувати їжу чи підстрахувати нас, коли раптом заснемо…

Що ми заховали у гарбузі?

Зізнаємося, спеціально дали відносно легке запитання, щоб було якомога більше правильних відповідей. Але лише два десятки учасників вказали слово-відгадку «Пульт». Проте переможців все одно має бути два, тож шляхом жеребкування, яке провів доктор економічних наук, професор, головний редактор журналу «Економіст» Василь Анатолійович Голян, по 100 гривень цього разу отримають представниці Волинської області: Валентина Копачинська із села Сільце Горохівського району («Не повірите, але в цей момент, коли читала завдання, саме тримала в руках пульт! У нас вдома два телевізори, то головними в сім’ї — ​біля двох пультів — ​бувають і я, і дідусь, і донька, і внучка…») та Богдана Дмитрук із Козлиничів, що на Ковельщині, («Оскільки я в декретній відпустці — ​синочку Ромчику лише 2 роки, — ​усміхається, — ​то головна біля пульта зараз я»).

А ось у конкурсів листів на найкращу історію знову тріумфувала Ольга Векерик із села Новий Двір Турійського району, яка отримає 150 гривень призових. Її детальну і пізнавальну історію про пульти друкуємо сьогодні на 10-й сторінці.

Переможців просимо надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок паспорта та ідентифікаційного коду. А тепер настав час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — ​42 (2018)
 

Сьогоднішнє запитання — ​на знання нашої літератури і, звичайно, на ерудицію. Можна здогадатись, навіть якщо ви і не знайомі з цим сучасним казковим твором для читання дорослими дітям… Бо про «Мандрівний корабель» чули? Чули! А про «Мандрівного журавля» чули? Якщо і не всі, та чули! І цей автор подарував нам мандрівного героя, якому вдалося впоратися зі злою Відьмою, хоч по життю була зовсім не забіякою, а фантазеркою і мрійницею. А коли перехитрила, то, цитуємо: «Час від часу купалася в окропі і вгощала чудесною ковбасною юшкою своїх гостей».

Її, героїню цю, ми і заховали, бо самі хочемо впоратися з нею після роботи.

То що у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 жовтня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Марина Бойко»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — ​150 гривень — ​отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

P. S. Ну а щоб виписати «Цікаву газету на вихідні» на 2019 рік, розгорніть всеукраїнський каталог на 88-й сторінці (наш передплатний індекс — ​60307, для волинян — 60304, для рівнян — 60312).

Telegram Channel