Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
І торкаються саджанців металеві пальці…

Метою Iron Ox є створення ферми, на якій будуть вирощуватися овочі.

Agronews.

І торкаються саджанців металеві пальці…

У США відкрилася перша роботизована ферма

Ангус (Angus) не схожий на звичайного фермера, це скоріше гігантський, слухняний прямокутник, сконструйований для підйому 800-кілограмових контейнерів, наповнених водою і саджанцями, які робот передає механічному помічникові. Про це з посиланням на zerno-ua розповідає портал Agronews.

Друга машина нагадує гігантську руку з двома камерами, встановленими поруч із захватними пальцями.

Два цих робота були побудовані Iron Ox. Компанія працювала над створенням механізмів протягом 3 років. І вже з початку жовтня вони офіційно працюють на першій в країні роботизованій фермі, розташованій в Північній Каліфорнії.

 Компанія працювала над створенням механізмів протягом 3 років.

Перед початком проектування роботів їх творці Брендон Олександр і Джон Бінні вирішили опитати фермерів щодо їх основних проблем. Основною - виявилася нестача робочої сили. На будівництво Iron Ox Олександр і Бінні витратили $ 6 млн. Iron Ox це - приміщення площею 8 000 квадратних футів - закрита зона, заповнена інженерами, біологами і їх комп'ютерами.

Метою Iron Ox є створення масштабної автоматизованої ферми, на якій будуть вирощуватися овочі. Дослідний зразок автоматизованої ферми компанії складається з декількох десятків контейнерів, в яких зелень і салати, такі як: салат латук, базилік, тосканська калі і сурпека весняна, вирощуються в живильному водяному розчині. Незважаючи на свої розміри, контейнери можуть бути розташовані близько один до одного, так як Ангус може маневрувати, пересуваючись по рядах і збирати потрібні салати і зелень.

Telegram Channel