Чому фермери залишають плоди на деревах?
Прибирання десертного яблука пізніх сортів триває в садівничих господарствах України. На цьому тлі з'являються повідомлення від виробників про припинення прибирання яблука і рішення залишити плоди на дереві
Про це повідомляють представники невеликих господарств (1-5 га), які вирощують яблуко в так званих напів-інтенсивних садах, передає з посиланням на EastFruit портал Agronews.
У таких господарств відсутні холодильники для зберігання фруктів, а продати яблуко з саду за будь-якою ціною на даний момент не видається можливим. Продати зараз яблуко можна тільки на концентрат. Однак ціна, на думку фермерів, не покриває витрати на збирання врожаю і транспортування його до переробного підприємства.
Продати зараз яблуко можна тільки на концентрат.
Якщо врахувати витрати на догляд за садом, то виробництво яблука, при реалізації його на переробку, однозначно є збитковим. Крім того, багато фермерів висловлюють сумніви, що виробники яблучного концентрату взагалі розрахуються за здані яблука, оскільки вони, швидше за все, також будуть продавати концентрат тривалий час.
Тому деякі садівники приймають рішення залишити яблуко в саду, розуміючи, що доклавши зусилля і зазнавши витрат з прибирання, вони отримають, можливо, навіть гірший результат, ніж просто залишивши його на дереві.