Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мільйон гривень на житло

Чоловік перебував на квартирній черзі

Рівне 1

Мільйон гривень на житло

Їх отримає житель Каменя-Каширського Віктор Гаталюк, який через контузію під час виконання військового обов’язку в Афганістані має інвалідність ІІ групи

У березні цього року уряд затвердив механізм забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їхніх сімей. Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». А останнім передбачається виділення Міністерству соціальної політики субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення у розмірі 200 млн грн. Зазначені кошти заплановано для сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, та які потребують поліпшення житлових умов.

Афганець разом із сім’єю проживає у Камені-Каширському і потребує поліпшення умов. Він тривалий час перебуває на квартирному обліку. Втім лише тепер отримав можливість придбати собі житло.

Отож один мільйон гривень із цих коштів перепав і жителю Каменя-Каширського, учасникові війни в Афганістані Віктору Гаталюку. Зазначимо, що Віктор Панасович під час бойових дій він був травмований – отримав контузію головного мозку. Внаслідок цього у нього розвинулося чимало різних захворювань. Тож отримав інвалідність другої групи.

Афганець разом із сім’єю проживає у Камені-Каширському і потребує поліпшення умов. Він тривалий час перебуває на квартирному обліку. Втім лише тепер отримав можливість придбати собі житло.

Як повідомляють в управлінні соціального захисту населення РДА, керуючись чинним законодавством, спеціальна комісія райдержадміністрації прийняла рішення про надання грошової компенсації на поліпшення житлових умов для Віктора Гаталюка в розмірі 1 мільйона 71 тисячі гривень.

Тетяна ПРИХОДЬКО

Telegram Channel