Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині стартувала школа стратегічного та просторового планування

Спільно шукали інструменти сталого зростання

Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

На Волині стартувала школа стратегічного та просторового планування

Планувань дозволяє вийти на кардинально кращі можливості для розвитку волинських ОТГ

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядуваннярозпочав роботу тренінг «Школа стратегічного та просторового планування як інструмент розумного розвитку». 

Директор організації Анатолій Пархом'юк у вітальному слові підкреслив важливість стратегії розвитку об’єднаних територіальних громад, а особливо, як стратегічне планування має узгоджуватися із просторовим. На його думку, таке поєднання планувань дозволяє вийти на кардинально кращі можливості для розвитку волинських ОТГ.

Під час другого дня тренінгу представники ОТГ дізнаються більше про правовий механізм реалізації інвестиційних проектів щодо видобування корисних копалин на території громади, індустріальні парки, інвестиційний паспорт громади як інструмент сталого зростання, практичне застосуваннях нових ДБН щодо планування та забудови територій.

Мова йшла також про інтегроване просторове планування в громаді, й про ефективне використання земель водного фонду та земель лісогосподарського призначення, і про зміну цільового призначення землі в контексті перспективного планування території та принципи сталого використання земель.

Школа стратегічного та просторового планування продовжиться завтра, 19 жовтня. Під час другого дня тренінгу представники ОТГ дізнаються більше про 
правовий механізм реалізації інвестиційних проектів щодо видобування корисних копалин на території громади, індустріальні парки, інвестиційний паспорт громади як інструмент сталого зростання, практичне застосуваннях нових ДБН щодо планування та забудови територій.

Завершиться тренінг інтерактивним форматом «Світове кафе" на тему: «Синергетичний ефект узгодженого просторового та стратегічного планування». А радник з просторового планування Волинського ВП ЦРМС представить приклади розроблених волинськими громадами стратегій.

Джерело: Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування
Telegram Channel