Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Нашийник, який душить заради порятунку

Пристрій може врятувати від різкого погіршення здоров'я у поважному віці.

ITC.ua.

Нашийник, який душить заради порятунку

Компанія Q30 Technology спільно з медиками з клініки Мейо, США, винайшла розумний нашийник Q-Collar. Пристрій тисне на шию спортсмена, тим самим знижуючи ризик травм

Як розповідає портал ITC.ua, Q-Collar виглядає як незамкнений нашийник, всередині якого розташовані датчики. Коли користувач надягає його на себе, Q-Collar стягується і злегка стискає яремну вену, яка переносить кров від голови до шиї. В результаті відтоку крові порожнини наповнюються рідиною і мозок злегка збільшується в розмірі. Тим самим при ударі він отримує менше пошкоджень, ніж зазвичай.

Вчені вже протестували нашийник на юних футболістах в школах міста Цинциннаті, штат Огайо, і тепер планують випробувати гаджет на юних футболістках. «Ми вирішили зосередитися саме на жіночому футболі, так як згідно зі статистикою, він є одним з найбільш травмонебезпечних видів спорту», ​​- заявив професор Грег Майер, глава спортивно-дослідницького підрозділу клініки Мейо.

 В результаті відтоку крові порожнини наповнюються рідиною і мозок злегка збільшується в розмірі.

За словами футболістки Келлі Бірн, команда якої однією з перших випробувала на собі новий пристрій, гаджет не викликає дискомфорту. «Спочатку ми трохи нервували, тому що не знали ні те, як ці нашийники будуть виглядати, ні те, які вони викликають відчуття, але згодом ми до них звикли і вже практично їх не помічаємо», - зазначила Бірн.

Вчені вважають, що використання Q-Collar може врятувати атлетів від небезпечних травм головного мозку і в перспективі – знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, якими страждають багато спортсменів на пенсії.

Telegram Channel